Rättelse: Schemat för jubileumsfirandet

- in Nyheter
@Max Jedeur-Palmgren

I det senaste numret av Lundagård finns det ett fel som inte kan ha undgått någon. Baksidans schema för universitetets jubileumsfirande är förra årets. Här är istället fredagens hållpunkter.

Information från Lunds universitet:

”350 år av utbildning – utmaningar igår, idag och imorgon” är titeln på eftermiddagsprogrammet kl 13.00–17.15, som är öppet för alla.

Det blir en intressant och lite ovanlig eftermiddag där man får möta några av universitetets vassaste lärare, något som vi gärna vill att en så stor publik som möjligt tar del av. Under programmet färdas vi genom närmare 350 år av utbildning vid Lunds universitet. På plats i universitetets första undervisningslokal, Domkyrkan, berättar namnkunniga representanter för de fyra ursprungliga fakulteterna (varav två f.d. rektorer) om hur undervisningen gick till på 1600- och 1700-talen.

Därefter förflyttar vi oss till universitetsaulan och till nutiden. Några av universitetets framstående lärare (varav två är pedagogiska pristagare) berättar om moderna sätt att undervisa. Bland annat får vi höra om hur man kan involvera näringslivet i undervisningen och hur man som lärare med modern teknik kan få bättre kontakt med studenterna i sin storklass.

Dagen avslutas med ett samtal där panelen diskuterar frågor kring framtidens utbildning. Här deltar bland andra universitetets styrelseordförande Margot Wallström, prorektor Eva Wiberg och LUSs ordförande Tora Törnquist.

Moderator för dagen är Jan Wifstrand. Arrangemanget är kostnadsfritt, öppet för alla och kräver ingen föranmälan. Man kan delta i hela eller delar av arrangemanget.

 

 

Fakta

[checklist]

Vad som hänt: På grund av ett misstag från vår annonsbyrås sida publicerade vi i senaste numret av papperstidningen en felaktig annons på baksidan. Annonsen är från Lunds universitet och publicerades i förra årets nr 9. Ett mänskligt fel hos annonsbyrån ledde till att det materialet från 2011 trycktes istället för det tänkta annonsmaterial för 2012. Byrån tar på sig ansvaret för det inträffade och ser nu över sina rutiner för materialhantering. Föreläsningarna på temat ”350 år av utbildning – utmaningar går, idag och imorgon” äger rum den 14 december och inget annat. Vi beklagar. Länk till evenemanget.

[/checklist]