Tunnan ska bli full

- in Nyheter, Studentliv
@Lundagård

Under den kommande veckan står en tunna redo i Studentinfo på AF-borgen för den som önskar donera sin gamla nalle till Musikhjälpen. 

Redan under måndagsmorgonen hade de första exemplaren av gamla mobiltelefoner hamnat i soptunnan som blivit insamlingsstation.

Emma Modéer Wiking, till vardags förman på Studentaftonsutskottet, ser förhoppningsfullt på den lilla högen.

– Om man inte orkar att åka ut till Gunnesbo och Gastelyckan där de andra stationerna finns så är detta en bra lösning, säger hon.

Uppdraget är att samla in minst 200 kilo gamla mobiler till återvinning. Detta kommer att leda till en donation på 50 000 kronor till Musikhjälpen som håller på under veckan i Malmö.

Hoppas ni på gamla tegelstenar från 80-talet?

– Ja, de får gärna komma in med sådana som är inmonterade i bilen, då blir det väldigt många kilon, säger Emma Modéer Wiking.

Även på Campus Helsingborg sker under veckan insamlingsaktioner för att stödja Musikhjälpen. Radiostationen Stampus FM kommer under onsdagskvällen att arrangera en välgörenhetskonsert på Folkets hus där besökarna kan donera en peng i bössor på plats.

 

Fakta

[checklist]

Har du din gamla mobiltelefon skräpandes i en låda? Stationen står nere i Studentinfo under hela veckan.  Läs mer om Mobilskroten här och här

  • Läs mer om Stampus FMs välgörenhetskonsert här.
  • På torsdag kommer Radio AF och P3s Tankesmedjan att inta Sydskånska nationen för att hålla Quiz till förmån för Musikhjälpen.

[/checklist]