De föreslås leda nästa karneval

- in Karneval, Nyheter, Studentliv

Den 17 januari nominerade Lundakarnevalens valberedning elva nya kandidater till karnevalskommittén. Men fram tills den 27 januari är det fritt fram att skicka in motkandidaturer.

 

Vart fjärde år arrangeras Lundakarnevalen av Lunds universitets studenter. Nästa år är det dags igen och valberedning har nu hittat 11 passande kandidater till den arbetsledande karnevalskommittén. Under en helg i maj om ett år kommer Lundagårdsparken att vara fullspäckad med framträdanden och andra aktiviteter, anordnat av omkring 5 000 ideellt arbetande studenter.

Inför förra valet 2009 var en av de nominerade Erik Neppelberg. Han blev invald som nöjeschef, vilket han var fram tills han blev general i december 2009.

– Tiden inför valet var extremt spännande och nervöst. Någon kunde motkandidera, vilket gjorde att jag inte direkt vågade prata om nomineringen med någon. Går man och ställer in sig på att jobba med karnevalen och det inte blir så, blir det snopet när man faller på mållinjen.

Måndagen den fjärde februari kommer beslutet att tas om vilka som kommer att bilda den nya kommittén. Men även här kan de nominerade få vänta spänt på besked. Tidigare har processen tagit upp till fem timmar. Mia Hempel är nominerad till tågchef, men vill inte än ta ut segern i förskott.

– Att ha blivit nominerad är jättekul. Speciellt att ha fått förtroendet för det här. Men man ropar ju inte hej än. Vi får helt enkelt se den fjärde februari, om jag även där får förtroendet från kårerna.

När Karnevalsorganet väl har valt en ny kommitté, kommer arbetet att börja direkt dagen efter. Då kommer Erik Neppelberg att finnas där för de invalda.

– Jag kommer att sitta som råd hela Lundakarnevalen. Under de första veckorna kommer jag att coacha de nya kandidaterna mer intensivt.

Du som inte blev nominerad av valberedningen har fortfarande en chans att skicka in en motkandidatur till och med den 27 januari. 

De nominerade är:

  • Biljettchef: Charlotte Abrahamsson, 24 år, studerar Väg- och vattenbyggnad på LTH, Lunds tekniska högskola. Är senior i Göteborgs Nation och styrelseledamot i Väg-och vattenbyggnad avdelningen.
  • Ekonomichef: Joakim Winnerljung, 23 år, studerar juridik. Är ledamot i Juridiska föreningen, JF. Har tidigare varit vice ordförande för JF och general för Juridiska föreningens arbetsmarknadsdagar JiA.
  • Festmästare: Björn Johansson, 25 år, studerar personalvetare. Har tidigare varit ordförande i Kuratorskollegiet och Kurator på Västgöta nation.
  • Kommunikationschef: Clara Luthman, 22 år.  Har tidigare varit utbildnings- och rekryteringschef på Radio AF samt jobbat med press och media på nationell och internationell nivå på DN galan. 
  • Musikchef: Jens Thomá, 27 år, är ledare för Vikingarna – scoutkåren Finn och tidigare engagerad i Lundaspexarna och Studentgården i Skanör. Har även varit souschef för musiksektionen i Lundakarnevalen 2010. 
  • Nöjeschef: Fanny Ramel, 24 år, jobbar som sjukgymnast på Skånes universitetssjukhus. Har tidigare producerat karnevalsfilmen och jobbar som scenproducent vid Lunds humorfestival samt regissör för Boelspexarna.
  • Områdeschef: Jonas Kullendorff, 25 år, är just nu sexmästare på S-teve. Har tidigare varit Akademiska Föreningens edil och Källarmästare på Sydskånska. 
  • Shopchef: Maria Blomberg, 22 år, är för tillfället ordförande vid Aktivitetsutskottet sektionen för Industriell ekonomi på LTH.  
  • Säkerhetschef: Carl Lundgren, 26 år, studerar juridik och har tidigare varit vice ordförande på Juridiska Föreningen. Har även varit souschef för ekonomisektionen i Lundakarnevalen 2010. 
  • Tågchef: Mia Hempel , 24 år, är Boelspexarnas förman och tidigare engagerad på Lunds nation. 
  • Vierichef: Gustav Brattström, 22 år, studerar medicin. Har tidigare varit Kurator på Kristianstad nation.