En vanlig dag i MFS-livet…

- in Nyheter
@Annika Skogar

… finns inte. Men här är en av alla, i en Sydsvenskan-nöjeshelg-style:

6.54. Vaknar. Snörar på löparskorna och springer vad som kanske är fyra kilometer i soluppgång. Diskuterar med Annie skillnaden mellan ett myggbett och ett loppbett.

7.50. Frukost. Omelett, supervitt bröd, ketchup och chai.

8.40. Promenerar från universitetet ner till grannbyn eftersom det inte finns någon buss. Läser min nerklottrade vägbeskrivning tjugo gånger: Talegao, circle, nearprimaryschool, besidewhite house.

9.40. Hittar rätt, tio minuter sen. Möts av fem hundar och en ung kvinna som beordrar mig att sitta. Är hemma hos Albertina, en advokat och kvinnorättsaktivist.

9.45. Börjar intervjun. Albertina pratar om att Goa är mer patriarkalt än andra indiska stater på grund av sin storlek och att politiska partier startar självhjälpsgrupper för kvinnor för att köpa till sig röster.

10.30. Tackar. Hoppar på en buss som går ner mot Panjim.

11.00. Möter upp Annie på ett café där hon har en intervju med en arkitekt. De pratar regionplan. Jag försöker verka intresserad men eftersom mycket är kontroversiellt pratar arkitekten så tyst att det är svårt att höra.

11.55. Annies intervju är slut. Vi konstaterar nöjt att vi är precis jämte det college där jag har min nästa intervju. Vi går och snackasar: sweet lassi, masala dosa och stuffedvegpapad.

12.50. Kommer till Dhempecollge. Mycket nöjd över att det var så enkelt att hitta. Skriver in oss hos vakterna och går till rektorn.

12.52. Inser att det står fel namn på rektorns namnskylt. Får veta att jag antagligen skulle till Dempo college. Blir jättestressad. Ringer till Dempo college och säger att jag blir sen. Springer ut till en taxi.

13.05. Taxichauffören har ingen aning om var Dempo College ligger men kör på. Min enda vägbeskriving är ”near chief ministers house”.

13.15. Framme. Vi slår oss ner och konstaterar att det inte var någon anledning till stress. Rektorn är upptagen.

13.30. Bjuds på kaffe (inte chai!) och intervjun börjar. Rektorn, Radhika, har varit politiker i över tio år. Hon berättar att hon aldrig kunnat bli det om inte hennes man också var politiker och att hon ser andra problem i samhället än vad hennes manliga partikamrater gör.

14.40. Tackar och funderar på om det här kanske var den bästa intervjun hittills. Promenerar ner till centrum.

15.20. Snacksar: mango lassi, tomatouttampam och veg sandwich. Köper chasewnötter, tre tidningar och ett par öronhängen.

17.30. Hittar rätt buss. Den är överfylld. Oklart hur vi faktiskt kommer på. Svetten forsar. Håller inte i mig men står stabilt ändå. Radion spelar indisk melodifestivalmusik på maxvolym.

18:10. Staplar ut från bussen, lycklig över att den faktiskt till slut stannade.

19:10. Häller upp Y3 i en balja och tvättar trosor. Längtar efter tvättmaskin.

20:30. Äter cashewnötter och guava. Bläddrar i dagens Times of India. Läser utvalda delar högt så Annie måste lyssna.

22:10. Tråcklar mig mer i reselakanen, läser en liten stund men grips strax av den stora Indien-tröttheten (den som gör att jag plötsligt fått ett behov av 9 timmars sömn). Innan jag somnar bestämmer jag och Annie oss för att det är konstiga mygg, inte loppor, i sängen.