En kolstav som ny kårordförande?

- in Internationellt
@Virve Ivarsson

I Storbritannien kandiderar en kolstav till posten som nationell studentkårsordförande. Något för Svenska förenade studentkårer månne? Detta och mer därtill i veckans internationella notiser.

Sjätte februari mördades oppositionsledaren Chokri Bealdi utanför sitt hem i Tunis. Något som fick Tunisiens studentkårer att utlysa en tvådagars strejk.

– Det här är det första planerade lönnmordet sedan självständigheten och en gärning som har mer än en dimension. Det är en gärning som på sätt och vis sammanfattar hur säkerhetsläget är i landet generellt, säger Habib Kazdaghli, dekanus vid Manouba University.

Regeringen besvarade strejken med att stänga ned landets universitet under resten av veckan, rapporterar University World News.

I Pennsylvania, USA har en före detta student vid namn Megan Thode, 27, stämt Lehigh University på 1.3 miljoner dollar. Hon menar att hon har tilldelats ett orättvist betyg bland annat på grund av att hon har engagerat sig för homosexuellas rättigheter. Universitetets advokat kallar anklagelserna för nonsens och invänder bland annat att den betygssättande läraren har en nära vän som är lesbisk, skriver The Morning Call.

”En livlös kolstav” kandiderar till ordförande för Storbritanniens nationella studentkår, rapporterar The Guardian. Inspirationen kom från ett Simpsons-avsnitt där just en kolstav blir vald till veckans medarbetare. Men Andrew Tindall, som var med och startade kampanjen, säger att idén också föddes ur frustration över att kampanjerna är likadana varje år och fulla av tomma löften. I kolstavens manifest förespråkas träning av 8 miljoner “mördarcyborgs” samt upprättandet av en kärnvapenarsenal.

 

  • Är du på utbytestermin? Tipsa om vad som händer på ditt universitet.
  • 
Varje vecka publiceras en internationell utblick på Lundagard.se 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Skyltbyte, skatter och skrivna tentor

Helsingfors universitet firar 375 år med ny metrostation och mer samarbete väntar mellan universitet i Kuba och USA. Det här är veckans internationella utblick.