Kulturguiden – Mackan Price, Pichler och Norges orkester no. 1

- in Nyheter
@Jimmie Larsson

Första veckan i mars handlar såklart om Internationella kvinnodagen – tusen och ett events fyller kalendern på fredag. Kulturveckan är dock längre än så och bjuder på de första smakerna av våren 2013.

Marcus Price & Carli

Lördag 9 mars, Babel

Bärs till alla kommer att studsa runt oss hela våren, särskilt intensivt efter att medeltemperaturen nått över 10C och det blir accepterat att dricka öl innan happy hour. Precis som resten av duons dängor är den enkel på gränsen till utvecklingshämmad – och störtcharmig. På Malmöfestivalen förra året visade de dessutom att de kan vara riktigt kul på scen. Konserten på Babel kan bli ett vårtecken att bygga en dundrande kväll på.

 

Internationella kvinnodagen på bio

Fredag 8 mars, Kino

Kino firar Internationella kvinnodagen med ett lockande biomarathon. Det börjar redan vid 15 med Gabriella Pichlers unisont älskade Äta sova dö och fortsätter med Den gröna cykeln, från Saudiarabiens första erkända kvinnliga regissör, och dokumentären Frihet bakom galler som handlar om tillvaron i ett afghanskt kvinnofängelse. Avslutar gör Lore, prisvinnaren från Stockholms Filmfestival och en av de mest spännande premiärerna i vår.

 

Kaizers Orchestra

Söndag 10 mars, Vega (Köpenhamn)

Kaizers Orchestra är väl knappast någon hemlighet längre, så här 13 år in i karriären. Aldrig förr har de varit så utdaterade, så hopplöst ur fas med tiden som nu – och aldrig så tilltalande. Deras våldsamma hamrande på oljefat är en fristad, långt från den baleariska smittan (Shout Out Louds, någon?) och Danny Saucedo, som gör en resa över bron till ett måste på söndag.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Fritidsointressets tidevarv

Nedrustningen av vårt tristessbekämpande artilleri är sorgligt uppenbar