Agora intar Campus Helsingborg

- in Nyheter, Studentliv

Under onsdagen går Agora-dagen av stapeln för 10e året i rad. Där samlas arbetsmarknadens representanter för att möta framtiden – med studenten i fokus.

 

Med 10 år i nacken öppnar Campus idag onsdag portarna för Agora-dagen, en arbetsmarknadsdag med fokus på Strategisk Kommunikation och Service Management.

På schemat står nätverkande, gästföreläsningar, CV-granskning, en avslutande bankett och en rad andra matnyttiga näringslivsaktiviteter.

Förväntningarna är höga och projektledaren för Agora-dagen, Linn Ulterman, ser fram emot resultatet efter månaders arbete.

– Vi hoppas att mässan blir välbesökt och att vi ska kunna inspirera studenterna, samtidigt som vi vill ge dem en inblick i framtiden i arbetslivet de har framför sig, säger Linn Ulterman.

Som Campus Helsingborgs största arbetsmarknadsmässa innebär Agora-dagen inte bara spänning för studenter.

– Företagen är medvetna om kompetensen som finns på Campus, vilket gör att intresset redan finns från deras sida, menar Linn Ulterman.

Agora-dagen är i första hand ett självständigt projekt från Samhällsvetarkåren helsingborgssektionen Agora, men lärosätet stödjer också mässan där utrymme finns.

– Utöver faktumet att mässan tar plats på Campus så har vi också fått feedback på upplägget från skolans näringslivskoordinator, säger Linn Ulterman.