Justitieminister Ask till Lund

- in Studentliv
@Jacob Hederos

Studentafton har börjat fylla vårtablån med ytterligare besök.

Beatrice Ask kommer att inta Athen den 23 april tillsammans med Kristoffer Triumf från podcasten Värvet.

Efter en lugnare mars månad kommer minst fyra studentaftnar att arrangeras i april. Först ut tisdagen den 16 april står ”en överlevnadsstrategi för kvinnor” på agendan, när programledaren Kakan Hermansson bjuder in Gudrun Schyman och Nour El-Refai till ett feministiskt samtal.

Två dagar senare besöker Prins Manvendra Singh Gohil universitetsaulan. När han kom ut som homosexuell 2006 var det något mycket kontroversiellt i hans hemland Indien, och under aftonen kommer han att berätta om sitt arbete med HBTQ-frågor runt om i världen.

Den 23 april kommer Beatrice Ask att hålla ett föredrag om arbetet som regeringen genomför mot våld i nära relationer. Kristoffer Triumf kommer därefter att hålla en intervju med justitieministern.

– Eftersom regeringen håller på att arbeta för en ny våldtäktslagstiftning kände vi att det var relevant att ta hit Beatrice Ask för att berätta om det arbetet. Men själva intervjun efteråt kommer att bli mer avslappnad, säger förmannen Emma Modéer Wiking.

Utöver dessa aftnar har utskottet planer på att bjuda en fler politiker under våren, och ett hemligt besök är även inplanerat den 22 april.

– Vi har valt att ha alla politiska aftnar denna våren, för att inte det ska bli för mycket politik nära själva valet 2014, något som vi fick kritik för senast, fortsätter Emma Modéer Wiking.

Studentaftnarna kostar 50 – 70 kronor i förköp för studenter, men är gratis om det finns platser kvar under själva aftonen.

Läs reportaget från när studentafton tog emot Geir Lippestad här