De kickar igång Heteroveckan

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Hur ser lagen på heterosexuella relationer, och hur har de egentligen sex? Det är några av frågorna som ska betas av under Heteroveckan som drar igång under måndagen. 

 

– Tidigare har vi haft Normaldagen vid Lunds universitet, men de senaste åren har det inte hänt så mycket. Det finns mycket arrangemang som fokuserar på HBTQ, men då särskilt i Malmö. Vi ville i stället kolla på hur det är att vara heterosexuell i dag, och därför drog vi igång denna veckan i Lund, säger Susanne Ehn, samordnare på Projekt 6.

Sedan i höstas har en projektgrupp inom föreningen, som arbetar för att främja sexuell hälsa, filat på planerna inför veckan. Nu går allt av stapeln för Projekt 6.

– Vårt mål är att angripa frågan på flera sätt. De som är intresserade av föreläsningar ska kunna få ut något av programmet, de som vill ha workshops ska få sin del och de som vill vara med på happenings ska även de kunna hitta något kul i schemat, säger Susanne Ehn.

Under veckan, som är ett samarrangemang mellan Akademiska Föreningen, Hallands Nation, Teknologkåren, Smålands Nation och RFSL Malmö kommer det därför att bli allt från pub quizzar till filmvisningar. Schemat kan du kolla in här