De satte startskottet på firandet

- in Studentliv
@Lundagård

Under måndagen tävlade nationerna i pajkastning och dragkamp när Studentlund ville starta upp Siste april med ett alkoholfritt alternativ.

 

 

Pajkastningen är i full gång i Kuratorskollegiets ”Näst siste april lekar”. Efter en omgång dragkamp vill Magnus Alkerstrand, kurator på den vinnande Kristianstads Nation, ge något tillbaka till förmännen och ställer gladeligen upp vid pajplakatet för traditionens skull.

– De ställer upp så mycket för nationen, så det är kul att ge någonting tillbaka.

Några meter bort går grillen varm. Carl Johan Hallerström från Studentlunds kommunikationsgrupp har serverat hamburgare tillsammans med andra studentlundsrepresentanter  sedan tolvtiden. Betyget från de nära 200 besökarna är tydligt: Omåttligt populära.

– Vi vill starta upp Valborg med ett alkoholfritt alternativ, säger Carl Johan Hallerström.

Nu väntar förberedelser inför morgondagens Siste aprilfirande och kanske en dusch för de tappra deltagarna.

Text: Lovisa Wallin