Milano, Lundabesök och popcornkorv

- in Nyheter

En långhelg full med trevligt sällskap och nya syner, det är vad som förgyller livet som bytis lite extra. Med lite finbesök från Lund hälsade jag på Milano, modemeckat i norr.Milano bjöd på ett dygn fullspäckat med sightseeing i stan där den obligatoriska Duomon beskådades utifrån. Jag har varit uppe en gång förr så jag sörjer inte så mycket över det. Vi vandrade runt i mysiga kvarter, åt godsaker och såg färgglada grodor på fasaderna i området runt Naviglio, kanalen i Milano. Det är en stor skillnad på Milano och Bologna, det märks att Milano är mer en storstad och Bologna är en äldre och en lite mer ostrukturerad stad, på ett positivt sätt.

Färgglada grodor klättrar på fasaderna i Naviglio, Milano.
Färgglada grodor klättrar på fasaderna i Naviglio, Milano.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen fick vi åka ett riktigt trevligt tåg till Bologna. Det var ett sådant som man nästan bara ser på film, med egna små bås för sex personer. Utanför rullade en lite vagn förbi med lite kaffe för den som önskade. I Bologna gjorde vi de sedvanliga rundorna i staden och det slog mig att jag nog aldrig lagt upp en bild på Due torri, de två tornen som är den främsta symbolen för Bologna, så det råder jag bot på idag.

Igår besökte jag Museo della storia di Bologna, är ett museum som visar hur Bologna utvecklats som stad genom årtusendena. Ett riktigt välgjort museum som dessutom är relativt nyöppnat vilket gjorde att det fanns mycket trevliga effekter och det kändes nytänkande. För en juriststudent var det extra kul eftersom det stod en del om hur den juridiska disciplinen utvecklats där Bologna spelar en viktig roll. En hel del lärdomar om alla torn som funnits i staden, som ett tecken på rikedom, fick jag också. Det högsta tornet skulle ha varit 97 meter, imponerande!

I bakgrunden syns Due torri, Bolognas främsta riktmärke. I förgrunden syns fint Lundabesök.
I bakgrunden syns Due torri, Bolognas främsta riktmärke. I förgrunden syns fint Lundabesök.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite ny mat har jag också provat på de senaste dagarna. Det är så trevligt att gå runt i mataffärerna och hamstra hem olika sorters ostar och charkuterivaror som man aldrig ser hemma. Igår testade jag på en korv som var synnerligen spännande. Den luktade precis som det gör när man kommer in i entrén på SF-popcorn! God var den åtminstone och popcornsmaken var inte så närvarande när man väl förtärde den.

Nu trappar jag upp mitt plugg i skolan, det börjar sakta med säkert närma sig tentamenstider och inte minst redovisningstider nästa vecka. Men innan dess ska jag få besök av mina föräldrar som kommer hit och då avslutra jag min grande tour i sightseeing!