Heltidare kan delas upp i två

- in Nyheter, Studentliv
@Tor Gasslander

Det verkar inte som om Vårdvetenskapliga studentföreningen får någon heltidsarvoderad ordförande till nästa verksamhetsår. Nu testar de att dela heltidsplatsen i två, i hopp om att någon ska ta ansvaret på halvtid.

 

Vårdvetenskapliga studentföreningen, Våvs har inför höstterminen haft problem med att ingen har sökt den heltidsarvoderade ordförandepost som länge varit navet i kårens verksamhet.

Kåren, som representerar bland annat sjuksköterskestudenter och arbetsterapeutstudenter, testar nu att komplettera utlysningen med två halvtiduppdrag. Dessa skulle kunna ersätta den så kallade ”heltidaren”.

Men i värsta fall kan man få nöja sig med en.

–  I alla fall en halvtidare tror jag att vi får, säger Felix Molin, Våvs nuvarande ordförande.

Beslutet fattades på ett extrainsatt fullmäktigemöte under måndagskvällen. Nu hoppas de att någon ska söka en eller flera av de utlysta uppdragen innan nästa verksamhetsår börjar första juli, då Felix Molin slutar sitt heltidsuppdrag.

Läs också: ”Det ser mörkt ut, det gör det”