Pluggmatt

- in Nyheter

En fin helg senare sitter jag inburad på biblioteket och gör en sista kraftansträngning i den stigande hettan.Helgen och bröllopstittandet med bytiskompisarna avlöpte till största belåtenhet. Min fina äpplepaj fick stå till tjänst även denna gång. När man väl har ett recept som är uppskattat kan man lika gärna köra på det, varför krångla till det? På TV-tittandet följde en middag och därefter blev det också dans. Precis som sig bör en bröllopslördag! Vi gick till ett ganska häftigt ställe som öppnar upp på sommaren (då alla andra ställen väljer att ta uppehåll) och partajet befinner sig utomhus på en innergård i ett gammalt palats. Fin musik, gratis inträde, glatt sällskap och rastande av dansbenen gjorde kvällen lyckad.

Så söndagen gick i ett ganska långsamt tempo, men jag fick uträttat diverse bestyr som hör söndagar till. I fredags (ursäkta den uppbrutna kronologin) så gick jag först på aperitivo och sen avslutades aftonen med en glass på ännu en av stadens alla gelaterior. Det gäller att hinna avverka så många som möjligt så att jämförelsematerialet till den avslutande listan på bästa-upplevelserna i Bologna blir så fulländad som möjligt! Kön ringlade sig lång när vi nådde dit vid 22-snåret och inte undra på det! Vi blev informerade om att det skulle vara en av, om inte Bolognas bästa, glassförtäringsplats. Jo, jag tackar. Trots mitt något udda smakval, ”Amarenata” (någon körsbärsmojjäng med chokladbitar) och ”Alice” (relativt neutral glass som man själv fick blanda med någon form av nougat/chokladsås) så kan jag helt klart säga att den kvalar in bland de bästa. Dock behöver jag nog göra ett återbesök, och då välja något mer vanligt förekommande smaker, för att vara helt på det klara med vilken placering gelaterian får i min lista.

Så, efter dagens fantastiskt varma studiepass på biblioteket så känner jag mig matt. Och ännu mattare blir jag av tanken på att det spås bli 36 grader nästa vecka. Jag hoppas innerligt att den prognosen infaller först då post-tentaperioden hägrar. Då tänker jag befinna mig på en strand på Italiens kust, kanske i Rimini, och njuta av friheten av att ha klarat en bytistermin i Italien.