Studenttipset: Kaffekokaren

- in Nyheter

kaffekokare02

En lätt panik har hägrat över mig och följt varje steg jag tagit sedan jag och Lara flyttade in i vår nya lägenhet. Vi saknade en kaffekokare. Tomrummet. De ängsliga frågorna som hopade sig. Vad skulle hända när kaffet till min lilla Bodumpresskopp tagit slut? Skulle det vara möjligt att få ett liv att gå runt på snabbkaffe? Skulle jag någonsin lyckas lära mig hur många teskedar snabbkaffe som behövdes för en ickeblaskig kopp? När skulle CSN komma och rädda mig ur misären?

I tron att en kaffekokare kostade en halv hyra klev jag aningslös ner i Svalornas källare på jakt efter djupa tallrikar att komplettera vår samling med (en samling som, i dagsläget, ligger på en stycken tallrik). Det var då jag fick syn på ett sken som spred sig från rummet näst längst in. Jag passerade vinylskivor och gamla förstärkare, skridskor och fågelburar som i en dvala. Och där stod den plötsligt. Svart och ståtlig. Det praktiskt taget lyste om den röda prislappen, det var som om den svävade i luften ett par centimeter ovanför kaffebryggaren. Röd lapp. 40 kronor.

Röd lapp. 40 kronor. När du får punga ut två tjugor för en fullt fungerande kaffekokare bryr du dig inte så mycket om en lite dammig yta eller om intorkat kaffe längst ner i kannan. Förutom att diska rengör du enkelt en kaffekokare genom att koka den med ättika:

1. Häll i 1 dl ättika (24 %) och 6 dl vatten i kaffekokaren

2. Kör igenom hälften av blandningen

3. Stäng av kokaren i tio minuter och låt verka

4. Kör igenom resten av blandningen

5. Brygg med rent vatten 3-4 gånger

Så frukta icke – uteblivet CSN ska inte hindra dig från en fullt fungerande, koffeinstinn tillvaro. Ut på begagnatjakt!