”Nått fint i att bli medryckt”

- in Nyheter

Illröd med ett flygande domkyrkotorn och en robot på det. Så ser 2014 års Lundakarnevalsaffisch ut efter tisdagens affischsläpp.

– Karnevalsaffischen ska ha finess, ge en grafisk profil och man ska bli glad av den, säger karnevalens shopchef Maria Blomberg när hon presenterar 2014 års karnevalsaffisch.

Det är en grå, ruggig och blöt morgon på Tegnérsplatsen i Lundagård när Lundakarnevalens affisch ska visas upp för offentligheten. Trots vädret är stämningen på topp och många har kommit för att bevittna spektaklet.

Affischen avtäcks, men bakom duken gömmer sig en blank enfärgad röd tavla.

– Men vad är detta, undrar Karnevalsgeneralen Fanny Ramel.

– Ja, jag tänkte att vi bygger upp den, säger Maria Blomberg:

– Vad vill du ha?

Sen bygger ett litet team upp affischen upp med hjälp av magneter. Domkyrkans ena torn ombyggd till en raket placeras tillsammans med lite moln, en student och en robot. Slutligen får affischskaparen Ragnvi Melin signera sin skapelse.

– Det känns overkligt, lite hisnande och skönt att äntligen få visa upp den, säger hon om affischen och fortsätter:

– När jag gjorde den tänkte jag att den skulle ha ett enkelt koncept och att något skulle hända, att man sticker iväg mot framtiden – det är nått fint i att bli medryckt.

Närmast väntas affischen tryckas på tröjor och därefter kommer den synas på alla möjliga trycksaker från sångböcker till soptunnor.

Om roboten kommer få en egen spin off-serie är fortfarande oklart.