Ritplattetränande och karnevalsupprop

- in Nyheter

hållsåkäft

Skärmavbild 2014-02-06 kl. 21.29.14

Jag lyssnar sönder Linnea Henrikssons nya album Du söker bråk, jag kräver dans och tränar på att illustrera med min nya ritplatta (en Wacom Intuos Pro). Jag kollar på fina illustrationer jag samlat på Pinterest och försöker göra likadant. Det är klurigt men roligt när det går och blir fint. Bredvid mig står en bortglömd tallrik med överkokt tortellini och ett urdrucket glas rödvin och trängs med skisspapper, kalligrafipennor och akvarellfärger på skrivbordet. Varför nöja sig med en metod, liksom. En bättre torsdagskväll med andra ord.

Idag jobbade jag på café Athen mellan 8 och 14. Det var väldigt lugnt. Var höll ni hus allihopa? I morgon väntar veckans sista pass på caféet mellan 8 och 14 och därefter kör vi tre timmar på ICA mellan 17 och 20. Sedan återstår endast ett jobbpass för den här veckan och det är på lördag mellan 9.30 och 18 på ICA, heja!

Upprop till Lundakarnevalen

Allt som händer därefter ser jag så sjukt mycket fram emot! Den här helgen vankas nämligen Upprop till Lundakarnevalen! Det är då alla 4 500 studenter som vill bli karnevalister ska registrera sig i någon av de 30 sektionerna. Registreringen sker i AF-borgen och kommer att bestå av x antal timmars köande ute i februarikylan. Köandet är så galet hypat! Jag har hört om folk som tänker gå och ställa sig i kön när klubbarna stänger vid 2 på natten. Då ska man ha i åtanke att AF-borgen öppnar först klockan 12 på söndagen. Anledningen till att folk är villiga att frysa tårna av sig är delvis för att garantera sin plats som karnevalist men egentligen främst för att få chansen att haffa en av de begränsade biljetterna till Karneveljen – en gigantisk sittning för 3 000 pers i mitten av mars.

Eftersom två (!) av tältidéerna vi spånade på med sjukgymnastkåren i höstas kom med har Carl (min sexmästarkollega) och jag tänkt att alla på programmet som vill engagera sig i tälten ska köa tillsammans. Vi kommer först att ha pyjamasparty med sleepover här på Michael Hansens kollegium och sedan kliva upp i ottan (om vi ens gick och la oss) för att i samlad trupp traska ner till AF-borgen och ställa oss i kön. Vi kommer att ha förberett en kundvagn full av kaffe, varm choklad och mackor som vi ska ta med oss, tillsammans med en miljon filtar och så förstås vår boombox. Jag känner rent spontant att det lär bli en av de bättre köerna vi någonsin kommer att uppleva!

Någon gång vid 10-tiden kommer jag dock att avvika – jag ska jobba på registreringen eftersom jag redan är karnevalist (i designteamet i shopsektionen). Det ska bli riktigt kul! Jag och de andra i designteamet kommer troligtvis att sälja karnevalisttröjorna som vi designat. Och som om det inte vore nog väntar sedan en fest för alla jobbare på kvällen. Det är nu det börjar på riktigt. YAY! (Och puh…)

När jag vaknar på måndag tar jag en timeout på ett par dagar och åker hem till den lilla byn utanför Kristianstad för en välbehövlig retreat bland åkrar och kohagar. Jag ska klippa mig hos min trygga gamla frisör på Studio Pink, träffa en barndomsvän, äta mammamat och låta pappa klia mig på ryggen tills huden blir alldeles röd framför något ointressant program på TV.