Mina bästa i köket

- in Nyheter

hemgjord-musli detfantastikabrödet

Det var längesen nu men i perioder bakade jag det här brödet nästan varannan vecka. Av någon anledning blev det min baksigrej. Det är Det fantastiska brödet från Annas kokbok och hur lätt som helst att göra.

Hemgjord müsli är också ett måste. Jag tror inte att jag köpt müsli på åtminstone fem år. På sistone har jag nördat in på kokosflingor, annars innehåller den havregryn och lite vad som finns hemma i frö- och flingväg. Idag tömde jag till exempel ett par små påsar hirsflingor och dinkelflingor och fyllde på med vetekli (eller om det var vetekross), solrosfrön, linfrön, sesamfrön och hasselnötter. Ugnen har jag på 175-200 grader (beroende på ugnens styrka). Innan jag sätter in plåten brukar jag ringla över olja och också honung som jag blandat med vatten så att müslin får den där härliga färgen och blir krispigt god. När det svalnat blandar jag i tranbär. En müsli som går att variera i det oändliga.