Framtidigt i Uppsala

I desperation offrar Uppsalastudenter till asagudarna. Frågan kvarstår om det kommer vara nog för att dölja avsaknaden av en karneval.

Ett flertal matvaror och ett kadaver bränns i Uppsala i ett försök att blidka de fornnordiska gudarna. Förhoppningen tycks vara att åkalla någon som vet hur man anordnar en karneval, då det är en ambition som hittills misslyckats.

Skärmavbild 2014-05-17 kl. 17.41.05

I Uppsalas studenttidning Ergo görs försök att bortförklara det hela som ett experiment för att utvinna historisk kunskap. Att offerritualen sammanfaller med Lundakarnevalen pekar dock i en annan riktning, enligt oberoende experter som Lundagård pratat med.

Det är i dessa glädjens tider det är viktigt att minnas de mindre lyckligt lottade. Låt oss inte glömma de desperata Uppsala-studenterna.