Helsingborg får ny studentsajt

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Nu får Lundagård konkurrens i Helsingborg. Helsingborgs dagblad och Campus Helsingborg har startat studiesajten Campusliv, som ska ge Helsingborgsstudenterna senaste nytt. 

Studentsajten Campusliv är bara några dagar gammal men har redan blivit välbesökt. Med ett större fokus på Helsingborgsstudenterna så hoppas Hanna Cronsjö, projektledare för sajten, att Campus Helsingborg ska få en ny samlingsplats på nätet.
– Vi vill samla det som händer i Helsingborg med till exempel gästföreläsningar och olika events till en sajt, samtidigt som vi vill ge tips på bättre studieteknik och olika guider för nya studenter, säger hon.
Tillsammans med Ebba Rooseniit och Matilda Fondell utgör de redaktionen för Campusliv. Alla tre studerar tredje terminen på modevetenskapsprogrammet i Helsingborg. Men sajten ska ge en större bredd än så.
– Vi startade i torsdags, så vi vill hinna komma igång innan vi tar in fler i redaktionen. Men vi hoppas att alla olika typer av stiudenter söker sig till oss och vill fotografera och skriva, säger Hanna Cronsjö.

Stöd från HD
Campusliv är ett samarbete mellan Helsingborgs dagblad och Campus Helsingborg. Hanna Cronsjö är anställd som projektledare av Campus Helsingborg på 10 timmar i veckan för att leda sajten framåt, samtidigt som redaktionen får stöd och råd från Helsingborgs dagblad.
Vem är er läsare?
– Vi vänder oss till alla studenter på Campus och när vi frågat runt är det många som vill ha ett mer enat Campus, säger Matilda Fondell.
– Allt är så utspritt och det kan vara svårt att hitta aktiviteter för studenterna. Förhoppningsvis kan vi få fler engagerade i studentlivet också, säger hon.

Studentliv gav inspiration
Campusliv vill inte likna någon annan media, men Hanna Cronsjö berättar att den tidigare tidningen Studentliv har gett viss inspiration. På drygt en vecka har det redan hunnit publiceras artiklar från Avstampet på Villan och en guide till de nyinflyttade.
– Vi är en informerande kanal nu i början, men det är möjligt att vi kommer igång med granskningar senare. Nu är prio att komma igång och uppmärksamma Helsingborgs studentliv, säger Hanna Cronsjö.
Nu blir ni en konkurrent till Lundagård – vad har Lundagård missat i bevakningen av Helsingborg tidigare?
– Ni utgår ofta från Lund och gör det mer nischat mot lundastudenterna. Vi ska ha mer fokus på Helsingborg och mer lokal förankring, säger Hanna Cronsjö.