Lund dränks i färg

- in Nöje
@Pontus Bark

Är du sugen på att springa en halv mil och få färg kastad på dig – och kan du dessutom tänka dig att betala 300 spänn för kalaset? Nu finns alla möjligheter att testa på när The color run kommer till Lund.

Den 20 september kommer The color run till Lund. Loppet går kortfattat ut på att deltagarna springer fem kilometer och samtidigt blir fullständigt dränkta i färg. Så: har du 300 spänn till övers, skulle du behöva ett löppass i kroppen efter sommarens rosédimma och samtidigt vill sätta lite färg på höstmörkret, då kan detta vara något för dig. Klyschan ”det viktigaste är att man har kul” är vad The color run tar avstamp i.

Loppet är ingen tävling, men är det verkligen roligt att springa fem kilometer utan vinstchans? Claus Nielsen på The color runs skandinaviska avdelning, tycker att det som gör loppet unikt är just avsaknaden av tävlingsmomentet.
– Det är ingen tävling, det är en löpfest. Man behöver inte vara en van löpare för att kunna vara med, det enda krav vi har är att man är klädd i vitt när man startar och täckt i färg när man går i mål.

The color run har funnits sedan januari 2012 och startade kanske inte helt oväntat som en amerikansk idé. Konceptet är en trend som på senare tid dykt upp allt oftare. Liknande lopp har hållits i flera delar av landet av olika företag. I Uppsala fick The color run ställas in, men i söder rullar planerna på. Anledningen till att loppet kommer gå just i Lund har också sitt lika solklara som småklyschiga svar.
– På grund av stadens tradition av fest och kultur är vi övertygade om att Lund är en perfekt plats för en sådan här fest. Dessutom får vi lov att vara en del av Kulturnatten, säger Claus Nielsen.

Loppet kommer att startas och avslutas i Stadsparken. Förutom färgkanoner blir det ett extra moment som kanske skulle kunna locka löpare som inte annars frivilligt ger sig ut i löpspåret.
– När man har gått i mål möts man av en stor efterfest. Det kommer att finnas en scen med dj:s och ännu mer färg, säger Claus Nielsen.