Chefredaktörsafton i oktober

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Chefredaktörerna Peter Wolodarski, Jan Hellin, Fredric Karén och Pia Rehnquist. Där har du laguppställningen inför höstens första Studentafton.

Detta är Studentaftonutskottet i höst. Från vänster: Niklas Enond, projektansvarig, Joakim Beckvid Tranchell, biljettansvarig, Albert Johansson, biljettansvarig och webbdesign, Casper Törnblom, förman, Malka Logo, press och grafik, Anna Walldorf, webbredaktör och Elin Svensson, allt-i-allo och tidigare eftersitsansvarig. Foto: Carl-Johan Kullving
Detta är Studentaftonutskottet i höst. Från vänster: Niklas Enond, projektansvarig, Joakim Beckvid Tranchell, biljettansvarig, Albert Johansson, biljettansvarig och webbdesign, Casper Törnblom, förman, Malka Logo, press och grafik, Anna Walldorf, webbredaktör och Elin Svensson, allt-i-allo och tidigare eftersitsansvarig.
Foto: Carl-Johan Kullving

Delar av Sveriges tyngsta aktörer inom mediabranschen kommer till Studentafton i höst. Den 22 oktober kommer Jan Helin, chefredaktör för Aftonbladet, Fredric Karén, chefredaktör för Svenska dagbladet, Pia Rehnquist, chefredaktör och ställföreträdande utgivare på Sydsvenskan samt Peter Wolodarski, chefredaktör för Dagens nyheter, till Studentafton.
– Vi har länge velat samla några av de tyngsta aktörerna i mediasverige, säger Casper Törnblom, förman för Studentafton.
– Det här året har vi sett tidningar ta ställning i politiska frågor och även testat nya format i form av till exempel livesända valdebatter. Därför ville vi bjuda in dem, säger han.

Krisen och framtiden
Moderator för aftonen är Katharina Andersson, som även arbetar för Sveriges Radios program Medierna. Fokus för aftonen är krisen i dagspressen, supervalåret 2014 och framtidens journalistik.
– Det är en spännande kontrast att mediabolagen säger upp medarbetare samtidigt som de satsar på många nya format. Det är det vi hoppas kunna fånga, säger Casper Törnblom.

Speglar framtiden
Fler studentaftnar är planerade inför hösten, men vem som bjuds in och när de ska äga rum är fortfarande hemligt. Enligt Casper Törnblom ska det vara mer fokus på företeelser som speglar framtiden än på individer bland höstens gäster.
– Det efterfrågades bland annat på Hälsningsgillet, att vi skulle reflektera vad som händer i omvärlden och svara på vilka konsekvenser det kan komma att få, säger han.
Har ni någon mer gäst klart?
– Om eller när vi får en ny statsminister kanske han kommer på besök. Diskussioner förs just nu med Stefan Löfvéns stab, säger Casper Törnblom.

 

Studentafton med Jan Helin, Peter Wolodarski, Fredric Karén och Pia Rehnquist

[checklist]

  • NÄR? 22 oktober klockan 20:00
  • VAR? Stora salen i AF-borgen.
  • PRIS? 70 kronor för Studentlundsmedlemmar, 100 kronor för ordinarie. Gratis i dörren för studenter i mån av plats. Biljetter släpps i Studentinfo på AF-borgen imorgon fredag klockan 09:00 och på www.studentlund.se från klockan 10:00

[/checklist]