Griparna tillpucklade

- in Nyheter
@Tindra Englund

Ishockeylaget Chalmers Blue McRangers vann mot LTH Griparna under lördagens University Hockey League, UHL. 

Adam Eidenvall, lagkapten för LTH Griparna. Foto: Lukas J. Herbers.
Adam Eidenvall, lagkapten för LTH Griparna.
Foto: Lukas J. Herbers.

Första perioden såg ljus ut för LTH Griparna, men sedan gick det utför. Matchen slutade 5-2 till Chalmers Blue McRangers.
– Just nu känns det för jävligt. Detta var första gången vi förlorade på hemmaplan, säger LTH Griparnas lagkapten Adam Eidenvall.

Läktaren var fullsatta och några i hejarklacken var sminkade i Griparnas färger. Efter en seg start tog första perioden fart och båda lagen fick upp tempot. LTH Griparna hade flera målchanser och bara två minuter och 16 sekunder in i matchen gjorde nummer sju, Axel Myrenfors matchens första mål. Första perioden ägdes av LTH Griparna, de hade de flesta målchanserna och den slutade även 2-1 till hemmalaget. Även LTH Griparnas andra mål gjordes av Axel Myrenfors.

Gick utför
Andra perioden började även den lugnt men blev snart mycket hårdare, vilket ledde till flera utvisningar för båda lagen. Knappt sju minuter in i matchen kom Blue McRangers andra mål och sedan gick det utför för Griparna. Snart stod det 2-3 till Chalmers Blue McRangers. Efter det var det lite som om luften gick ur båda lagen och andra perioden slutade i dåligt tempo
– Vi har en bredare trupp, vi borde ha utnyttjat det bättre och kört slut på dem i första och andra perioden. Vi skulle ha åkt mer skridskor och gått mer på mål. Istället körde vi för många svåra passningar, säger Adam Eidenvall.

Desperata försök
Tredje perioden började med powerplay för LTH. Men trots ett par målchanser, inget mål.
Sedan hände det. Griparnas Oscar Nyquist fick en fem minuter lång utvisning och order om att bege sig till omklädningsrummet efter att ha tacklat Chalmers Ricky Alexandersson mot huvudet. Strax därefter fick Griparna ännu en spelare utvisad och spelade nu med tre mot två .

Chalmers Blue McRangers passade på att raskt göra ännu ett mål. Trots att det var tio minuter kvar av matchen och Griparna var tillbaka med fyra man på isen lyste de av uppgivenhet. I sista halvan av tredje perioden syntes det tydligt att båda lagen började bli trötta. LTH Griparna gjorde några desperata försök att trycka uppåt. Men snart satte Chalmers sitt femte mål.
– Först tyckte jag att det var en jämn match men efter vår fem minutersutvisning, tappade man modet. Det var klart jobbigt. Särskilt när vi hade dubbla utvisningar där ett tag, säger Adam Eidenvall.

Blev lugn förfest
Även om det fanns en liten trogen hejaklack i publiken, liknade stämningen på läktaren allt mer en lugn förfest. Kommentatorn gav upp om matchen långt innan den var slut och började i stället göra reklam för fireball.

Med åtta minuter kvar av matchen tog Griparna timeout och efter det tog spelet fart igen. I matchens sista minuter gjorde LTH ett par till trötta försök och fick till två snygga målchanser. Men det gick inte hem och Chalmers Blue McRangers segrade med 5-2.

Men, studenthockeyn skiljer sig ändå åt från den professionella hockeyn. Trots hårda tag på isen var spelarna inställda på att festa ihop under kvällen.
– Hockey är inte allt. Chalmers har trots allt kommit ned hit och stannar över. Nu släcker vi ned och hyr ut skridskor till folk så blir det disco i stället. Vi får dra matchen snabbt i omklädningsrummet och sedan släppa den snabbt. Ikväll ska vi ha kul, säger Adam Eidenvall.

Tre snabba med Griparnas målkung Axel Myrenfors

Hur känns det?
– Det känns tungt. Vi ledde efter första perioden. Och vi skulle ha vunnit. Det känns jobbigt att sumpa på grund av misstag, säger Griparnas nummer sju, Axel Myrenfors.

Vad kunde ni gjort bättre?
– Försvarsspelet. I anfallet skapade vi många chanser men lyckades tyvärr inte sätta dit dem. Deras uppspel var bra och de lyckades gång på gång spela bort oss.

Gav ni upp mot slutet?
– Vi gav aldrig upp men visst blev det jobbigt psykiskt fram mot slutet, säger Axel Myrenfors.

Faktaruta: LTH Griparna

  • LTH Griparna är ett hockeylag med studenter från Lunds universitet.
  • Laget bildades 2012 av ett gäng ingenjörsstudenter som ville spela hockey parallellt med sina studier.