Mest läst 2014

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Totalt 280 798 unika besökare under år 2014 på lundagard.se. De här tio artiklarna lästes av flest.

Jenny von platten foto Jens Hunt1: 2014-09-11 När både kondomen och systemet spricker

Studentlivskrönikör Jenny von Plattens första krönika handlade om de problem p-piller orsakar och blev snabbt viral.

2: 2014-04-01 Karnevalen flyttar – APRIL APRIL

Lundagårds första april-skämt handlade om att Lundakarnevalen köpts upp av det tyska eventföretaget Studentenfutter Aktiengesellschaft, SFAG, som valt att flytta hela karnevalen till Sollentuna.

3: 2012-04-26 Deklarera smart som student

En artikel från 2012 om hur du deklarerar smart som student blev viral igen.

4: 2014-02-25 Karnevalen vinner mot Skatteverket

Efter flera år av juridiska processer gick Kammarrätten i Göteborg på Lundakarnevalens linje och slipper en skattesmäll för de ideellt arbetande karnevalisterna under 2010 års karneval.
– Vi vinner inte den ideologiska striden, men vi får tillbaka pengarna. Efter karnevalen hoppas vi att frågan kring hur ideellt arbete ska ersättas fortsätter att drivas. Vår utgångspunkt är att det inte kan vara avgiftspliktig ersättning, sade Erik Neppelberg, före detta karnevalsgeneral, då.

5: 2013-11-21 Ett väntat oväntat samtal

Studentlivskrönikör Hedvig Areskougs krönika om hur vuxenlivet kallar genom TV-avgiften blev viral igen.

Björn Hansson, tidigare ordförande för Teknologkåren. Foto: Arkiv/Jens Hunt
Björn Hansson, tidigare ordförande för Teknologkåren.
Foto: Arkiv/Jens Hunt

6: 2014-03-12 Teknologkåren: Känns som ett slag i magen

Nollningen begränsas till tre veckor och första veckan ska vara helt alkoholfri. Det beslutade Lunds tekniska högskola i en ny policy – utan att fråga studenterna.
– Vi inser att nollningen på LTH inte är perfekt och är beredda att jobba ännu mer för att driva den framåt. Det känns som ett slag i magen när LTH hävdar att man måste stå fast vid ett policybeslut snarare än att öppna upp för ett ännu tätare samarbete, sade Teknologkårens ordförande Björn Hansson då.

7: 2014-03-12 Alkoholförbud under teknolognollning

Första veckan på nollningen vid Lunds tekniska högskola blir en nykter tillställning hösten 2014. LTH:s rektor Anders Axelsson bannlyste all alkohol i samband med första veckans nollning i ett policybeslut.
– Alkoholkulturen är inte det första de nya studenterna ska möta på LTH, sade Elisabet Gersbro-Bülow, avdelningschef för Studie- och Karriärvägledningen vid LTH som varit med och berett policyn, till tidningen då.

8: 2014-09-17 Han skänker lönen till sektionen

LTH-alumnen Axel Andersson höll sitt löfte och skänkte sin första lön efter examen till sin gamla sektion, Ekosystemtekniksektionen.
– Dels så har jag haft mycket roligare när jag studerat, men rent konkret så har det även underlättat med exempelvis studiekvällar och liknande, svarade Axel Andersson på frågan om vad kåren betytt för honom under studietiden.

9: 2014-08-29 Juridiska fakulteten vägrade publicera uppgifter om klassförakt

2013 beställde Juridiska fakulteten en genusgranskning av juristprogrammet i Lund. När rapporten var färdig ställde fakulteten ett ultimatum – censurera de känsliga delarna eller glöm publicering.

10: 2014-02-10 Bakom sammetsridån

Från student till strippa. En personlig kris drev Jessica till Köpenhamns sexkvarter. Det skulle vara tillfälligt, det blev fyra år av utspillda champagneglas och uppskjutna drömmar.

Foto: Tim Jedeur-Palmgren
Foto: Tim Jedeur-Palmgren