”Självklart blir det allsång”

- in Nyheter

Hallå där… Josefin Gustafsson Andersson, studentpräst och präst i Lunds domkyrkoförsamling, som är med och arrangerar en offentlig sommaravslutning för studenter och anställda vid universitetet.

Varför?
– Den här sommaravslutningen är en ganska långt gången tradition, i alla fall ett tiotal år gammal. Vi har uppfattat ett behov hos studenter och anställda på universitetet att behålla den där skolavslutningskänslan från tidigare skolgång, och gjort något åt saken. För det behövs på samma sätt här, för att markera att skolan är över och vi får vara lediga.

Hur kommer programmet att se ut?
– Det kommer att vara lite av varje. Vice ordförande för Teknologkåren ska hålla tal, och både svenska och internationella studenter kommer läsa dikter. Sen ska Nationskörerna sjunga och självklart blir det allsång med Den blomstertid nu kommer. Allt som allt kommer avslutningen hålla på i 35-40 minuter ungefär. Efteråt bjuds det på alkoholfri cider och chips.

Får alla som vill komma, trots att det är i en kyrka?
– Ja, alla är välkomna, personer av alla religioner och även de utan tro! Vi har skalat av väldigt mycket, och det kommer inte pratas om Gud eller läsas upp något ur begynnelsen. Vi vill främst fylla det tomrum som många studenter har men inte vill ha, den där känslan av att det behövs ett avslut.

Är detta något som anordnas varje år?
– Varje termin faktiskt, vi arrangerar både jul- och sommaravslutningar. Och alla är som sagt hjärtligt välkomna!

  • Vad: Offentlig sommaravslutning för studenter och anställda vid Lunds universitet
  • Var: Lunds Domkyrka
  • När: 26 maj 18.00 och ca 35-40 minuter framåt
  • Pris: Gratis