21–åring dog efter fall från studenthem

- in Nyheter
@Casper Danielsson

En 21–årig man har dött efter att ha fallit från en balkong  på tredje våningen på ett studenthem i Helsingborg. Olyckan skedde i samband med en nollningsfest i huset och polisen misstänker inget brott.

Larmet om olyckan kom vid 20–tiden under torsdagskvällen. Enligt Helsingborgs Dagblad var den 21–årige mannen inte vid medvetande när ambulans kom till platsen och hans skador bedömdes som livshotande. Mannen fördes till intensivvårdsavdelningen på universitetssjukhuset i Lund, men hans liv gick inte att rädda och mannen avled vid 03–tiden natten mot fredag på grund av sina skador.

Enligt rapporter pågick flera fester samtidigt i studenthemmet i samband med nollningen på campus Helsingborg. Flera andra personer på studenthemmet var närvarande när olyckan skedde och ett 10–tal var i behov av akut stöd.
– Det är ett stort hus där många ungdomar bor. Det har tydligen pågått flera fester samtidigt och polisen har indikerat att det var många personer på plats, säger Kent Kvist, kommunikatör på Svenska kyrkan i Helsingborg.

Polisen har gjort förhör med ett större antal personer på plats, men har inte några misstankar om brott. Kent Kvist menar att mycket tyder på att det var en olyckshändelse.
– Sannolikt så att det handlar om en nollning med tanke på att det är mycket av den varan på campus just nu, säger han.

Vid klockan 22 under torsdagskvällen var flera personer från socialtjänst och POSOM–grupp på plats för att ge stöd åt de skärrade.
– Skulle situationen förändras, så skjuter vi till fler personer på plats, säger Kent Kvist.