LTH:s nollning ska ena campus

- in Nyheter
@Casper Danielsson

I veckan drog teknologernas nollning i gång med tusentalet nya studenter. Årets nollegeneral Marie Petersen vill gärna se att de är varandra nära när nollningen är över.

I veckan har Lund att fyllts av personer i färgglada overaller. Teknologerna är tidiga ut med sin nollningsperiod och Teknologkårens nollegeneral Marie Petersen har arbetat heltid sedan juni.
– Alla på LTH satsar jättehårt på nollningen och har lagt ner otroligt mkt tid. Vi kommer att försöka leva upp till hajpen kring nollningen, säger hon.

Marie Petersen är nollegeneral för Teknologkårens nollning. Foto: Casper Danielsson
Marie Petersen är nollegeneral för Teknologkårens nollning. Foto: Casper Danielsson

1100 funktionärer och 1500 studenter
Många kommer att hjälpa till för att uppnå just det. Kring nollningen är hela 1100 funktionärer involverade för att ta hand om de närmare 2000 nya studenter som kommer LTH inför höstterminen. Men några nya stora event är inte att vänta – i stället vill Marie Petersen skapa en harmoni genom nollningen och föra Lunds tekniska högskolas sektioner närmare varandra.
– Jag vill skapa vi–känsla över hela campus. Därför har vi jobbat ännu mer sektionerna emellan och vi som är ansvariga är väldigt nära varandra. Alla sektioner träffas flera gånger och deltar i sju stora evenemang, säger hon.

70 procent fart – 30 procent lugn
Nollningen i år kommer att vara sedvanligt stor och sjöslaget regattan i sjön Sjön och nollelördagen i Lundagård är givna inslag. Men det finns även något för de som vill ta det lugnare.
– Jag skulle säga att det är 70 procent fartfyllda aktiviter och 30 procent lugna aktiviteter. Det har blivit lite mer spridning på aktiviteterna under nollningen de senare åren, men det kan bli bättre, säger Marie Petersen.

Varför ser uppdelningen ut så här?
– De fartfyllda aktiviteterna har väldigt mycket fler deltagare. Jag tror att det beror på att man sugs med mer i de fartfyllda aktiviteterna. Men vi jobbar för att det ska finnas evenemang som tilltalar alla, säger Teknologkårens nollegeneral Marie Petersen.

En aktivitet under veckan som under veckan lyfte nollningen till oväntade höjder var LTH–novischernas ambitiösa försök att bli historiska. De formerade 750 personer i världens största mänskliga bild av ett kugghjul.