En avsiktsförklaring

- in Nyheter
@Marcus Bornlid Lesseur

Hej alla coola!

Här sitter vi på ett SJ Snabbtåg till Göteborg, FULLA AV FÖRVÄNTAN inför stundande Bokmässa. Som ni säkert vet drog mässan igång redan i morse, men pga skola fick vi uppskjuta vårt allmännyttiga uppdrag – som alltså är att ledsaga er, våra läsare, genom Bokmässans alla skrymslen, vrår och författarmontrar – till i morgon (det är iofs möjligt att vi smygstartar vår verksamhet lite lätt under kvällen). Efter idel lobbyingarbete har vi fått i stort sett fria händer av våra överordnade, men vår webbredaktör Casper Danielssons har skickat med oss några vägledande ord på vägen, som vi har för avsikt att förhålla oss i största möjliga mån: ”Fixa klick nu, för fan!” Vi är förstås beredda att gå över lik för att göra honom vill viljes.

Och nu några ord om era personliga guider genom mässmyllret. Först ut – Lunds Vergilius, Julia Karlsson:

Julia Karlsson föddes 1992 på Motala lasarett. Hon har läst sen hon såg dagens ljus för första gången. Mest Harry Potter men även Kardashians bildtexter på Instagram. Också Bodil Malmsten och Sara Stridsberg är favoriter. Lundagårdskribent är hon sedan en vecka tillbaks och det har varit en succé. Hurraropen har skallat över Söderslätt! Nu ska hon ta över även GBG. Hennes huvudsakliga mål med mässan är att hälsa på Hannah & Amanda, ta en selfie med Hannah & Amanda, prata om relationer med Hannah & Amanda samt prata om relationer med Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.

Marcus Bornlid Lesseur föddes på Södertälje lasarett, och även han har läst några böcker i sina dagar. Många Kalle Anka-pockets, men en del annat också. Lorrie Moore och Philip Roth är två household names i det bornlid lesseurska hushållet. Han har skrivit för Lundagård i lite mer än år, och är unisont älskad av sin stora läsekrets. Även han har stora planer för mässan: under dagarna som kommer har han för avsikt att prata hårvård med Klas Östergren, imponera på Owen Jones, förklara sin kärlek för Jessica Gedin, och utveckla en intuitiv och vacker vänskapsrelation med en äldre kulturman (exempelvis P.O. Enqvist eller Göran Greider).
Med på resan har vi även vår litteraturvetarvän Mattias Hult, som även han har läst några böcker. Vi tror att han är född i Malmö. Han har precis slutat röka.

Häng med!

Marcus och Julia