Klubba i en tv-serie

- in Nyheter

Har du drömt om att få ta ett kliv genom rutan rätt in i din favoritserie? Hallands nations nya klubbsatsning Genom rutan ger studenter möjligheten att göra just detta med fyra serier under fyra klubbkvällar i höst.

Först ut är tv-serien Breaking Bad. En serie om en gymnasielärare som får ett cancerbesked och väljer att dryga ut kassan genom att börja tillverka och sälja metamfetamin. I entrén på Hallands kommer gästerna att mötas av biltvätten där Walter White jobbar.
– Vi kommer också att bygga upp snabbmatsrestaurangen Los Pollos Hermanos. Där kommer det att serveras friterad kyckling och majs och jag tänker mig samma sterila belysning som det är på snabbmatskedjor, säger Martin Larrosa, kurator på Hallands nation.

I drinkbaren kommer dryckerna att innehålla blå karamellfärg och mycket krossad is för att efterlikna metamfetamintillverkningen. I shotbaren gästas klubben av ett shotproffs.
– Personalen kommer att ha skyddsdräkter som de också har i serien när de tillverkar metamfetamin i labbet. Vi vill spela på den kemiska reaktionen det också blir av att blanda en drink, säger han.

Det är inget krav att komma utklädd till något Breaking Bad-relaterat även om de vill uppmana och uppmuntra folk att göra det. Martin Larrosa är också tydlig med att de inte vill uppfattas som drogromantiserande.
– Vi tar avstånd från droger och är med i Krogar mot knark. Genom den här klubben vill visa på en upplevelse, inte droger.

Nästa serie att upplevas är Mad men, men det två sista är ännu inte bestämda. Klubbsatsningen Genom rutan vänder sig framför allt till de som söker en upplevelse när de går ut och dansar.

Men riskerar inte de serier som hittills är bestämda att uppfattas som lite könsstereotypa och manligt kodade?
– Vi vill inte ha bara väldigt manliga serier utan tänker jämna ut det. Kanske att Orange is the New Black skulle funka. Det kan bli kul rent visuellt med orange overaller, säger Martin Larrosa.

Den 25 september är dagen för Breaking bad–fantasten att skriva in i kalendern. Men du behöver nog inte nödvändigtvis tycka om den specifika serien, eller ens serier överlag för att uppskatta Genom rutan. I centrum verkar atmosfären stå, även om igenkänningsfaktorn förmodligen gör upplevelsen mer spännande. 

Faktaruta Genom rutan

Vad: Klubbar med olika tv-serieteman, fyra kvällar under höstterminen.
När: 25 september, 23 oktober, 27 november och 11 december. Det första temat är Breaking bad och det andra är Mad men. De två sista kvällarnas teman är ännu inte satta.
Var: Hallands Nation.

About the author

Camilla Göth är reporter på Lundagård sedan januari 2015.

Related Posts