Radarpar skapar lundastudentens egen Youtube-kanal

- in Nyheter

Nu ska Lunds studentliv fångas även i rörlig form. Under hösten har Studio AF antagits – ett nytt projekt inom AF som ska jobba med film mot Youtube och sociala medier.

För två år sedan gick Student-tv, eller Steve som det kallades, i graven. Sedan dess har det inte funnits något direkt forum för rörlig bild inom Lunds studentliv och Akademiska föreningen. Men nu kan väntan vara över – det nystartade projektet Studio AF vill kunna fylla tomrummet.

Fann snabbt idén
Grundarna Thobias Bergström och Lukas Olsson träffades under Humanistiska och teologiska studentkårens novischperiod 2013. De fann snabbt varandra och idén till projektet kom upp.
– Jag har haft en idé sedan länge att syssla med inspelning och film i Lund, säger Lukas Olsson.

Studio AF vill främst se sig som ett forum där studenter ges möjlighet att förverkliga idéer som kan gestaltas i rörlig bild. Thobias Bergström nämner bland annat avsaknaden av en given scen för studentvärldens lundahumor. Det finns tankar från duon om att försöka integrera denna i delar av de projekt som rör Studio AF, till exempel i form av kortare scener eller sketcher. Det finns även planer på att göra längre inspelningar – bland annat av olika teateruppsättningar.

Stort intresse från studenterna
Studio AF var på plats under AF-borgens hälsningsgille i början av terminen och drog ner ett stort intresse. Hela 62 intresseanmälningar håvades in och en ledningsgrupp har nu bildats. Idéer och drivkraft finns det alltså gott om – den största utmaningen i nuläget är i stället att skaffa fram teknisk utrustning. Studio AF har blivit tilldelade ett mindre rum på studentlivsvåningen i AF-borgen, men saknar fortfarande resurser för större projekt.
– Vi har för närvarande bara en kamera och den ska alla medlemmar i Studio AF samsas om. Projektet är nytt och givetvis drabbas vi av barnsjukdomar så här i början. Vi lär oss samtidigt hela tiden, vilket är jättekul, säger Lukas Olsson.

Siktar högt
Att verksamheten är nystartad märks också på Thobias Bergström och Lukas Olssons målbild. Duon har kanske olika mål, men båda siktar högt.
– Det vore jättekul om verksamheten finns kvar efter att vårt projektår är över. Att Studio AF blir en lika stor del av Lunds studentliv som Radio AF, säger de.           

Och att det numera är internet och sociala medier som gäller är självklart.
– Vi är nere med kidsen! avslutar duon entusiastiskt.