Idag är ingen vanlig dag

- in Studentlivsbloggen

Dagen till ära (vadå, visste du inte att det är internationella statistikdagen idag? Hur kan man missa ett sådant exklusivt evenemang? Läs på här, du okultiverade tölp! https://worldstatisticsday.org/) tänkte jag kombinera två saker jag känner ganska lite för, Halloween och Statistik, för att visa er hur ni kan festa till det lite mer statistiskt säkerställt nu till allhelgona! Häng med!

  1. Pynta korridorsrummet med grafiska grafer. Kolla till exempel in den här χ2-testkurvespöket! It’s coming for you!

IMG_3861

  1. Skräm upp ungarna som knackar på dörren ordentligt. Visa dem till exempel siffror på antalet Sverigedemokrater i Sjöbo 2014 eller en tidsserie över rapporterade fall av klamydia i Sverige 1997-2006.
  2. Ärligt talat så har jag bara läst 7 poäng statistik än så det är fett svårt att komma på något mer roligt. Men i värsta fall kan du väl bara klä ut dig till statistikerspöke på Halloween och gå runt och säga ”I put the booo in boooring”

 

XOXO,

Linna

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Insändare: Det finns inget vaccin mot ensamhet

”Att visa vår omtanke och medkänsla med de