Någon ge mig en reseblogg

- in Studentlivsbloggen

På grund av vad jag antar är en schemamiss hade vi 5 DAGAR ledigt efter statistiktentan i onsdags. Det enda rimliga sättet att fira något sådant är såklart genom att ta det purfärska csn-tillskottet och fullständigt förgöra det i Amsterdam. 4 veckors svält ligger framför mig MEN låt oss se tillbaka på en långhelg i Holland/Nederländerna/fattar inte skillnaden och betalade 17 euro för att komma in på ett museum för att lära mig detta men såg istället bara massa bilder på kung William den tredje som levde någon gång mellan 1500 och 1890. Tror jag.

Första intrycket: De tar inte kort. Måste alltså hitta uttagsautomat. Hittar ingen uttagsautomat. Hittar istället många halvnakna kvinnor i fönstren. Åh. Vårt hostel ligger tydligen i Red Light District.

Andra intrycket: Det luktar gräs och vattenskada överallt.

Fördelar

Holländska män är långa, stiliga och skulle aldrig säga något så dumt som ”nej jag ska inte med ut, det är ju bara måndag”

I en by utanför Amsterdam som hette typ Sancho Panza och stoltserade med 46 väderkvarnar kunde man köpa ost som smakade som salami. This salamiälskande vegetarian jublade och spenderande typ 300 kronor på denna uppfinning.

Man kunde hyra paddelbåt och driva runt i kanalerna, som Marco Polo i en labyrint av vattendrag.

Nackdelar

Att driva runt i kanalerna går från idylliskt till panikartat på två sekunder när tre stora sightseeingbåtar omringar en i mitten av en korsning och allt man kan göra är att gråta och posera för turisternas kameror. Dessutom blev vi utsatta för en vattenterrorist i form av en holländsk unge som sköt på oss med vattenpistol. I de lugnaste vatten.

Heltäckningsmattan på vårt rum var ALLTID blöt. När vi påpekade att det kanske rörde sig om en läcka menade receptionisten att det var old news. Vattenskador är tydligen inte någon big deal i Amsterdam. En bra inställning att ha i och för sig om man lever under havsnivån i en värld som fortfarande verkar lika osäker på om huruvida global uppvärmning är en grej som hur man bör uttala kex.

Slutligen verkar det finnas vissa markanta skillnader juridisk princip mellan Sverige och Holland. Sure, det sistnämnda är på många sätt tillåtande, men vissa grejer är holländarna inte alls okej med.

Sitta på min trappa, no thanks! (OM NI INTE VILL ATT FOLK SITTER PÅ TRAPPORNA HOW ABOUT INVESTERA I LITE BÄNKAR?)

 IMG_3935

Musik, absolut inte!

IMG_3950

Speciellt inte saxofonmusik!

IMG_3954

 

XOXO,

Linna

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Insändare: Det finns inget vaccin mot ensamhet

”Att visa vår omtanke och medkänsla med de