Edward Snowden till Studentafton

- in Nyheter
@Casper Danielsson

Edward Snowden kommer till Lund. Visselblåsaren kommer att gästa Studentafton via länk den 4 februari.

Studentafton inleder vårterminen med en riktig profilbokning. Visselblåsaren och den tidigare CIA-anställde Edward Snowden kommer att gästa AF-borgen och Studentafton den 4 februari.

År 2013 läckte Edward Snowden hemligstämplade dokument till världen som han fått tillgång till under sin tid som anställd för den amerikanska regeringen. Dokumenten vittnade om hemliga, globala övervakningsåtgärder utförda av den amerikanska underrättelsetjänsten NSA. För detta är Snowden efterlyst av den amerikanska regeringen för spionage och för stöld av regeringsegendom. Snowden har tilldelats en mängd priser för sina handlingar, bland annat det svenska Right Livelihood-priset. 

Edward Snowden befinner sig just nu i exil i Ryssland och i ett moderat samtal via livestream kommer publiken få möta honom och höra hans historia, skriver Studentafton i ett pressmeddelande. Som vanligt kommer också en 30 minuter lång frågestund äga rum i samband med kvällen. Journalisten, författaren och föreläsaren Andreas Ekström kommer att moderera samtalet.

Studentaftons förman Helena Westöö avböjde en intervju med Lundagård under förmiddagen. En intervju med henne kommer att publiceras under kvällen.

Biljetter till aftonen köps på biljett.studentlund.se eller i studentinfo i AF-borgen.