Teknologer uppmanas göra sina röster hörda

- in Kår, Nyheter

Vill du ställa rektorer mot väggen eller få reda på hur dina laborationer bedöms? Under måndagen gick vårterminens ”Speak Up Days” av stapeln – en chans att få inblick i Teknologkårens verksamhet och hur utbildningen kan påverkas.

[ads1]

Som student kan man ibland känna sig maktlös inför sina studier. Teknologkårens ”Speak Up Days” har som mål att förändra denna uppfattning. Under veckan erbjuds workshops, föreläsningar och åsiktstorg; allt i syfte att få studenterna att känna sig mer delaktiga i utbildningens utformning.

Vill visa upp sig själva
Speak Up Days anordnas av Teknologkårens utbildningsutskott, där Alexander Pieta Theofanous är ordförande. Utskottet bedriver utbildningsrelaterat påverkansarbete gentemot beslutande organ och är studenternas förlängda arm till ledningen.

– Vi vill visa upp oss själva och vad vi gör för våra studenter. Det är viktigt för oss att se om den agenda vi driver gentemot fakultetsstyrelsen har förankring hos studenterna, beskriver Alexander Pieta Theofanous.

Ännu en enkät att fylla i
Denna förankring ska ske genom så kallade åsiktstorg där utbildningsutskottet tillsammans med sektionernas studieråd finns tillgängliga för både frågor och svar.

Här ombeds även teknologerna att fylla i en enkät med allehanda frågor om utbildningen; en syssla som studenter lätt kan bli trötta på. Men utskottsordföranden är hoppfull:

– Varje lunchtimme kommer vi stå redo med roll-ups, stå-bord, gnugg-tatueringar och kaffe för att locka dit folk. Förra året fick in över 800 svar.

”Studenternas stöd gör skillnad”
Har då verkligen studenternas input någon reell påverkan? På eventets pressutskick står det att svaren på enkäterna kommer ligga som underlag för vidareutveckling av utbildningen.

Kan du nämna en konkret förändring som kommit till skott tack vare studentresponsen?
– Förra året fick vi från många håll indikatorer på att det fanns ett stort intresse för ett mer case-baserat lärande på LTH, något som kåren har försökt driva på innan. Med studenternas stöd i ryggen kan vi nu lobba för den frågan, säger Alexander Pieta Theofanous.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.