Helsingborg får 160 nya studentlägenheter

- in Bostad, Nyheter

Helsingborg får 160 nya studentbostäder under våren. Lägenheterna släpps på marknaden den 8 mars – och det är först till kvarn som gäller.

Helsingborgshem kommer att hyra ut 160 nya studentbostäder från mars och framåt. Det nya bostadsområdet heter Furutorpsparken och blir Helsingborgshem andra i närheten av parken.

Behovet av studentbostäder är fortsatt högt i Helsingborg. De nya lägenheterna kommer att vara i varierad storlek och Helsingborgshem ser att studenter efterfrågar olika typer av boenden.

”Alltid hög efterfrågan”
– Efterfrågan på studentboende är alltid hög. Dessa är dock speciella på det sättet att de förutom ett bra läge erbjuder extra möjligheter som studierum och andra naturliga mötesplatser, säger Charlotte Albertsson, marknads- och affärsutvecklingschef på Helsingborgshem.

Lägenheternas närhet till stationen, kårhuset och campus, är också det som gör bostäderna extra attraktiva. Men dessa fördelar kommer med ett pris. En etta på 21 kvadratmeter kommer kosta 4400 kronor i månaden i tio månader.

– Det är ett speciellt studentboende som skiljer sig från andra i staden. Vi vill erbjuda olika storlekar på rum och lägenheter för att möta olika studenters behov och önskemål, säger Charlotte Albertsson.

Johan Cederberg. Foto: Agora
Johan Cederberg. Foto: Agora

Agoraordförande kritisk till hyresanpassningen
Johan Cederberg är ordförande för Agora som är en fristående sektion under Samhällsvetarkåren placerad i Helsingborg. Han tycker att det är bra att det byggs flera studentbostäder av olika slag i staden.

Däremot är det en fördel om hyrorna ligger på en nivå som passar studenterna.

– Studenter är inte den gruppen som har mest pengar i samhället så det är viktigt att byggs så vi har råd. Tanken här är att det kommer vara flera studenter och familjer som bor tillsammans vilket hyrorna är anpassade för, säger Johan Cederberg.

Först till kvarn som gäller
Området rymmer 160 lägenheter varav 20 av dem kommer läggas ut på hemsidan med start den 8 mars. Sedan kommer resten att läggas ut i etapper och samtliga ligga ute lagom till nästa termins antagningsbesked. Då är det öppet för alla studenter som vill att ansöka.

– Vi har valt att inte ha kösystem till bostäderna utan det är först till kvarn på hemsidan som gäller, säger Charlotte Albertsson.