Hongkong Dag 52 – 58

- in Nyheter

Denna vecka får jag besök hemifrån, guppar i hamnen på en båt i några timmar och får tänka pragmatiskt på arbetet.

Dag 52.

MTR, frukost, grått idag – morgonmöte, snabbt på 5 minuter. Blir mer kring PMQ eventet, har uppkommit en del hinder kring beskattning av de intäkter vi får under helgen (detta utveckla under dagen och vi får veta att det inte gäller oss). Information siktas på att släppas imorgon – får hoppas det i alla fall. Sammanställer personal lista och huvudsakliga ansvarsområden – lunch, 82:- kan bli billigare, har fått höra om ett koreanskt ställe i närheten, undersöker imorgon. Börjar med andra delen av min rapport kring “Umbrella Revolutionen” protesterna som genomsyrade Hongkong under anda halvan av 2014 – komplicerat, många aktörer inblandat. Mer kring PMQ, lite mått och gott – tiden rullar på. Hämtar mina skjortor, två dagar tidigare än förväntat, de är snabba, kommer komma tillbaka igen – spårvagn, trängs – hem – skjortorna sitter bra. Skriver, gymmar, middag 82:- igen – läser och skriver lite mer och tacker för mig.

Dag 53.

Fuktigt i rummet, MTR, frukost – vidare med PMQ, har uppkommit en del hinder kring försäljning och donationer, tillstånd krävs. Publicerar tweets för Internationella kvinnodagen – ska se om de får spridning, har tre planerad dunder dagen, möte kring PMQ event – får kanske skippa vintage shop och ta till en plan B – mer fokus på ShareWear på eventet, med photoshoot, ska brainstorma lite kring det – tiden börjar rinna ut. Skissar en plan för alternativ B, känns som mycket faller om man inte kan köra försäljningen – får vänta helt enkelt. Lunch, koreanskt, gott 50:- bra pris, kommer återvända – vidare med PMQ – allt tar sin tid, får vänta på feedback från experter angående vad vi kan göra. Invecklad byråkrati i Hongkong, går inte att sätta upp loppis hur som helst, skulle vi ha sett detta tidigare? Skissar vidare med Plan B, har möte igen, många viljor, avvaktar igen tills imorgon. Handlar mat, gym, middag, skriver och godnatt.

Dag 54. 

Fuktigt idag igen, MTR, frukost – igång med plan B, ingen återkoppling ännu så väntar svar under morgonen. Fixar octopus kort till flickvännens föräldrar som kommer på fredag, snart! Skriver en annons för nästa års praktikanter, intressant upplevelse i sig att få se andra sidan – platsen annonserades igår och ansökningar börjar redan rulla in. Lunch, koreanskt igen, riktigt gott 50:- playground trevligt. Förbi power company med Oskar och Jesper och sen kontoret, miss stört regnet just. Åskar för första gången här också – mäktigt. Får följa med på en medborgarskaps intervju, intressant att få se “andra sidan” av migrations processen. Möte om PMQ – vidare med plan A och B, absoluta deadline imorgon – inväntar, men göra klart allt material för publicering under idag och imorgon – publicering är 1200 på fredag 11/03. MTR hem, in och vänder, äter macka, ska på nätverks event med kammaren – i samband med Makerresan, svenska robot företag i Shenzhen, spårvagn, McDonalds (urgh) mot båten – disigt och fuktigt men skyline imponerar i natten. Guppar rejält på båten, men träffar trevliga människor, kanske någon intressant kontakt, cirkulera runt hamnen i cirka två timmar, mycket vin serveras…I hamn igen, MTR och sedan hem, blir at sova direkt, nya tag.

Dag 55.

Idag är det plötligt kallt igen, väldigt flux i vädret just nu, nere till 10c nästan – MTR, paraply, frukost. Inväntar svar på PMQ frågor, preppar informations paket kring plan A och B, författar två texter till Bulletinen (lokal svensk tidning) får lite spridning i det svenska samhället. Sammanställer information för hemsidan, ska få tillgång sen under eftermiddagen i Episerver. Lunch, provar ett nytt ställe på andra sidan gatan – 85:- för två rätter, annorlunda. Får introduktion till Episerver, inget komplicerat, är en rätt streamlinad version av andra hemside program, sätter igång med uppdateringar, kommer ta några dagar, men bra att ha gjort. Möte om PMQ, kommer gå vidare med Plan B – är mer hållbart tidsmässigt och resursmässigt, justerar planer därefter – fokus läggs på Sharewear koncept via Instagram, samarbete med lokala designers och PR släpp den 18/03. Mindre start sträcka och personal krävs för denna lösning, PMQ informeras svar kommer imorgon. Sitter kvar och skriver lite, köper två Octopus kort, MTR, middag 29:- läser, gym – sen mot sports centret för Badminton med Oskar, Jesper och Susanna. Blir squash istället, strul i bokningen, lite surt, men men, där tills tio, tillbaka till gymet och springer av mig, hemåt och sängen.

Dag 56.

Idag får jag besök! Ska bli fint, annars riktigt kallt igen, 10c och regn, MTR, frukost, möte PMQ – om justeringar och checklistor skrivs, frågor att ställa inför mötet på tisdag med PMQ management. kallt på kontoret, värmefläkten rullas fram igen, spånar idéer som vi kan implementera i utställningen av Sharewear och hur man går tillväga, finns en del material online i form av toolkit men kommer behöva producera en del själv ändå. Lunch, indisk buffé – gott, mätt. Blir eftermiddag, kikar på möjligheter att producera kort video för att presentera Sharewear på engelska – kort och koncist, börjar tänka på storyboard för videon, lite annorlunda uppgift, samtidigt som delar av hemsidan uppdateras. Beger mig mot Hung Hom för att träffa Annika och Stefan, ska bli jätte fint att träffa några nära bekanta, var länge sedan – tre byten senare är jag i Hung Hom en annan statsdel, lite karaktärslös. Tåget försenat men de dyker upp efter en halvtimme, väldigt fint att se dem och de är här, mycket att visa och uppleva på några dagar. Mot hotellet och sedan går vi i Soho och slutligen hammar på Dim Sum Square, 9 rätter för 150:- är bra -går mot central, de är imponerade av stan, känns bra, spårvagn tillbaka (checka av så mycket som möjligt under dagarna). Vi ses imorgon!

Dag 57.

Sover lite längre, skönt. Träffa Annika och Stefan, vi beger oss mot Soho, sedan mid – levels rulltrappan, lång rulltrappa – hamnar i midlevels – tanken är peaken men är dimmigt, så vi tar det en annan dag. Ner mot central och lunch, är riktigt hungrig vid detta läge. hamnar på Starbucks på Pacific Place, fint att bli bjuden. Vidare mot Wan Chai, visar dem kontoret (eller hallen utanför) uppskattas, vidare genom Wan Chai market och mot Causeway Bay, mycket folk, trängs – spårvagn tillbaka mot Central, blir fika. Hemåt, de ska vila på hotellet, jag gymmar och pratar med Frida, fint. Bokar bord på Crafty Cow – gastropub med fokus på Waygu biff – är riktigt bra, kommer försöka att återvända. Hemåt, säger adjö för idag, handlar mat, hem och ser film, tack för idag.

Dag 58.

Gröt, träffar Annika och Stefan, de får se rummet – är lagom förvånade på dess storlek, är själv inte lika förvånad. MTR, mot Central men är dimmigt, inget särskilt i Kowloon idag, blir till Stanley istället, skönt att vi valde det. Får se mycket på bussresan dit, uppskattas, höga berg, medelhavs klimat och även mindre dimma på andra sidan, Starbucks vid piren, stöter på Wictoria från konsulatet, inte helt osannolikt – marknaden och vattenfronten – skönt att få andas lite frisk luft. Åter mot stan, buss till Central, överbelamrat med folk – är jo Söndag, alla helpers är på stan och sitter under tak då det regnar. IFC och airport checkin, försöker ta reda på checkin tid, lite oklara besked. Fika på Landmark – 56 för en kopp te, dyrast hittills – vidare mot hotellet, ska gymma och sedan till Santorini – grekisk restaurang i Soho, blir intressant. Riktigt bra Souvlaki, prisvärt också – får återkomma! Tackar för idag och beger mig hemåt och planerar för kommande vecka.