Projekt 6-leksak

- in Nyheter

Projekt 6 anordnar under onsdagen den 1 juni en utbildningskväll om sexleksaker på sitt kontor i AF-borgen. På plats kommer det även att finnas visningsexemplar att ta och klämma på.


Lunds sexigaste förening anordnar ett event mellan 18:00-20:00 med syftet att utbilda om olika leksaker och deras användningsområden i sänghalmen.Det kommer hållas föredrag och samtal kring olika typer av sexleksaker samt hur de används. Jag hör av mig till Ellen Sturesson, samordnare på P6.

Till vem vänder sig denna kväll?

– Studenter vid Lunds universitet. Alla som pluggar ska känna sig välkomna.

Vad förväntar ni er av kvällen?

– Vi lämnar ordet till vår gäst Malin från Polka Toys och hoppas på att hon kan berätta en massa intressanta saker. Vi tror att det kommer bli en öppen atmosfär där vi kan prata fritt, det ska bli en utbildande kväll som alla som kommer dit.

Har ni gjort något liknande tidigare?

– Vi har utbildningskvällar varannan onsdag med olika teman. Under våra tio föreläsningar nu under våren har vi bland annat har vi bland annat utbildat inom hantering av sexuella övergrepp, preventivmedel, transpersoner och BDSM.

Fakta: P6

Lunds Universitets Studenters Projekt Sex, förkortat P6, är en studentförening som sedan grundandet 1991 arbetar för främjandet av sexuell hälsa hos studenter vid universitetet på ett socialt, fysiskt och emotionellt plan. Föreningens mål är att få en större medvetenhet och ett säkrare sexuellt beteende bland Lunds studenter och organisationen arbetar även för att öka respekten för olika individers sexualitet.

Vanligtvis så brukar föreningen under Hälsningsgillet och andra AF-högtider stå och dela ut information, samt tillhörande banan med kondom, hålla i föreläsningar samt glida in på så kallade ”kondomräder” under olika studentevenemang för att främja säkert sex. Man sänder även Lunds äldsta studentradioprogram Radio P6. Under förra veckan erbjöd föreningen gratis HIV-test samt medverkade under Lundapride.

Talare för kvällen är Malin från Polka Toys.