Glädjande besked för Hallands nation

- in Nyheter, Studentliv
@Tindra Englund

På grund av ett indraget Polistillstånd har Hallands tvingats ställa in sin klubb fyra veckor på rad. Men efter en rad åtgärder och ett nytt beslut kunde klubben ha nypremiär i fredags. 

– Vi är överlyckliga att kunna öppna klubben igen. När vi fick beskedet i onsdags var det riktigt bra stämning inne på expeditionen på Hallands, säger kuratorn Julia Herou.

Orsaken till att klubben tvingats hålla stängd är ett indraget polistillstånd på grund av ett betänkande från Räddningstjänsten. Men enligt Julia Herou hade problemen kunnat åtgärdas och klubben öppna långt tidigare om det inte hade varit för otydlig kommunikation och långa handläggningstider.

–  Vi har en förståelse för att båda myndigheterna har mycket göra, men det har känts väldigt frustrerande att processen har tagit så pass lång tid. Ett exempel på detta är efter att Räddningstjänsten hade varit här på tillsyn. Vi ville åtgärda bristerna så fort som möjligt, men det dröjde en och en halv vecka innan vi fick se ett yttrandet från dem, vilket gjorde att Great Security inte kunde starta sitt arbete, säger Julia Herou.

Klubbverksamheten är nationens största inkomstkälla och det är tack vare den som nationen kan investera pengar i sina övriga verksamheter.

– Fyra inställda klubbar ger självklart en negativ påverkan på våra resurser. Det gör att vi nu måste jobba extra hårt för att få allting att gå ihop, säger Julia Herou.

På Hallands andas man nu ut men en viss oro tycks ändå finnas att något liknande skulle kunna inträffa även i framtiden.

– När jag gick på som kurator kunde jag inte föreställa mig att jag skulle vara med om fyra stängda klubbar. Om liknande situationer uppstår i framtiden hoppas jag att kommunikationen är betydligt bättre från Polismyndigheten och Räddningstjänsten, säger Julia Herou, kurator på Hallands nation.