Campus Helsingborg får ny rektor

- in Nyheter
@Tindra Englund

Annika Olsson, professor i förpackningslogistik och vicerektor på Lunds Tekniska Högskola (LTH), blir ny rektor för Campus Helsingborg från och med 1 januari 2017.

– Det känns spännande. Jag brinner mycket för samverkan med omgivande samhälle och tvärvetenskap i både forskning och utbildning, något som är ett signum för Campus Helsingborg, säger Annika Olsson.

Näringslivsbakgrund
Hon är civilingenjör i botten och har tidigare arbetat inom näringslivet bland annat för Tetra Pak och Alfa Laval. Förutom sin forskning vid LTH har hon också varit inblandad i flera verksamheter med anknytning till Helsingborg.
– Jag läste till civilingenjör och jobbade sedan 15 år inom näringslivet innan jag doktorerade och gjorde karriär inom akademin, säger Annika Olsson.

Tror på utökat samarbete
Hon tycker att det borde vara lättare för de studenter som vill börja jobba direkt efter examen att få kontakt med företag redan under utbildningen. Dessutom ser hon stor utvecklingspotential i ett närmare samarbete mellan näringslivet och Universitetet.
– Jag tror inte att vi alltid är bäst på allt inom akademin utan snarare är det så att när man gör saker tillsammans så kan man komma vidare och utöka kunskapen, säger Annika Olsson.

Även den tvärvetenskaplighet som finns på Campus Helsingborg är något som hon vill arbeta för utöka under sin tid som rektor.
– Jag vill jobba mer aktivt med studentinnovationer och tror att innovationer uppstår när olika discipliner möts. Och jag tror att Lunds universitet kan bli bättre på att utnyttja de möjligheter till tvärvetenskap som finns, säger Annika Olsson.

Rektorn är nöjd
Enligt ett pressutskick är universitetets rektor Torbjörn von Schantz är mycket nöjd med rekryteringen.
– Hon har alla de egenskaper som krävs för att utveckla verksamheten på Campus Helsingborg. Inte minst har hon stor erfarenhet av samverkan inom och utanför universitetet och är dessutom en lyssnande lagbyggare, säger Lunds universitets rektor Torbjörn von Schantz.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Oktoberfest i Helsingborg anmäld till miljöförvaltningen

Coronaviruset visar inga tecken på att dra ner