Nedskärningsförslag väcker ilska

Samhällsvetenskapliga fakulteten vill dra ned på psykologprogrammet budget. Under eftermiddagen samlades en skara arga psykologstudenter för att protestera mot förslaget.

Ett hundratal psykologstudenter samlades under onsdagseftermiddagen för att demonstrera mot de aviserade nedskärningarna inom psykologprogrammet.

Under det att studenterna tågade genom Paradiset skanderade de slagord som ”människor är värda bättre vård” och ”vi vill ha våra sju procent”, det senare syftande på den del av programbudgeten som ska omfördelas till de övriga programmen på samhällsvetenskapliga fakulteten.

Vissa av demonstranterna uttryckte besvikelse över att medlemmar från fakulteten inte fanns på plats för att bemöta kritiken. ”Jag hoppas att de är medvetna om att de föreslagna nedskärningarna kommer att påverka vården och våra patienter när vi är examinerade. De borde känna skuld”, säger Emma Roos af Hjälmsäter, som var med och arrangerade demonstrationen.

demo3