Nu är jubileumsfrimärkena här

- in Nyheter
@Lundagård

Att Lunds universitet firar 350-år uppmärksammas på diverse olika sätt. Den 18 november uppmärksammades lanseringen av två frimärken under högtidliga former. 

Vid ceremonin i universitetshuset deltog bland andra rektor Torbjörn von Schantz, formgivaren Gustav Mårtensson samt Göran Bexell, tidigare rektor och ordförande i Jubileumskommittén.
– Det är inte vad som helst som får ett frimärke, så vi är glada över att Lunds universitets 350-årsjubileum nu blir ett motiv för alla frimärksälskande samlare men också för alla som vill använda frimärket, säger Göran Bexell.

Foto: PostNord
Foto: PostNord

Det ena frimärket visar synkrotronljusanläggningen MAX IV, som Lunds universitet är värd för. Det andra visar sfinxerna på taket till universitetsbyggnaden. I ramen runt de båda frimärkena skymtar en doktorspromotion och ett studentspex. Valören är 13 kronor, vilket gäller som brevporto till hela världen.