Åtta rätt lagom nyhetslöften

- in Kulturredaktionen väljer
@Lundagård

Hur många gånger kan man lova samma sak innan det är dags att inse att det aldrig kommer att hända? Skrota dina gamla klassiska nyårslöften från nyårsafton och ta istället inspiration från kulturredaktionens lista på nyårslöften du aldrig har prövat förut!

Foto Jonas Jacobsson

Åk mer till Malmö

Fjärde terminen i Lund? Skippa samma svettiga nationsgolv och åk till Malmö för att pånyttföda lite nöjesgnista i vardagen. Spela shuffleboard på Biljardhallen, dansa i pub-eller-klubb-miljö på Grand, drick sommarbärs på Far i hatten. Besök även torghandeln på Möllevångstorget och köp fem avokados för en tia.

Organisera er!

2016 gav politiskt en bitter eftersmak, och 2017 bjuder på en hel del avgörande politiska händelser. Men låt inte en nattsvart hopplöshet fylla tillvaron, i år ska vi organisera oss! I kår- och nationssammanhang, via grupper på Facebook, lokala hjälporganisationer eller genom något så trevligt som en nystartad bokcirkel.

Karin Berg

Foto Jonas Jacobsson

Släng ditt gymkort

Sluta använda Facebook som nyhetskälla. Prioritera ditt intellekt och ersätt ditt gymkort med en tidningsprenumeration. Likt att inse att vi gått upp för mycket i vikt efter jul bör vi inse att vi inte ska läsa alla våra nyheter på Facebook efter 2016. Ingen av oss kommer hinna gymma ändå när vi måste försvara våra barn mot Hillary Clinton #pizzagate.

Snakke norsk

Emigrera till Norge. För vem vill inte göra det när man sett TV-serien Skam? Landet med lustigt språk och popmusik i världsklass har aldrig känts mer lockande. Norge är ju trots allt det bästa landet enligt Human Development Index – tolv år i rad. Helt serr, ingen kan motstå ett land som översätter alkoläsk till rusbrus.

Ta ingen skit

Ta individualismen vid hornen och fängsla dina kritiker – yttrandefrihet är så 2016. Självförtroendegurus så som ryska president Putin eller turkiska president Erdoğgan kan säkerligen stå till tjänst när du vill ha bort dina kritiker från det offentliga rummet. Med fängelsenycklar i byxfickan har självförtroende aldrig varit mer chic.

Jesper Hultin

Foto Jonas Jacobsson

Löftet för den late

Varje år tjatas det om nya möjligheter. Mål sätts vilka innan årets slut faller i glömska. Låt 2017 vara året du väljer ett mål som du vet kommer uppfyllas. Som att ”jag ska inte sluta att prokrastinera tentaplugg” eller ”jag ska helst, om tid, bra väder och möjlighet ges, jogga åtminstone en gång i veckan”.

Det sista TV-maratonet

Listan på serier som alla säger bör ses bara växer. Bunkra upp för årets längsta TV-mys-maraton och få stopp på den. Med tiden tappar dock sagornas värld sin charm och verkligheten kommer ifatt en även i soffan. Nästa år behöver du inte oroa dig för vad som finns kvar att distrahera dig ifrån viktiga saker, såsom livet.

Våga chansa

Genom att inte våga vet man aldrig hur det hade slutat. Börja året med att säga att det här året ska du inte fega ur. Gå fram och prata med festens snygging. Sök drömpraktiken som sägs vara omöjlig att få. Ta chanser istället för att apatiskt se dem flyga förbi. Skratta åt misslyckanden och le åt att du inte vet hur det slutar.

Isabel Vinterbladh