De ska leda Lundakarnevalen 2018

Nu har kårerna sagt sitt och karnevalskommittén är utsedd.
– Jag har ett beslut jag skulle vilja meddela. Karnevalsorganet är eniga och ni är valda till Karnivalskommittén, säger Lus ordförande Björn Sanders.

Hurrarop och jubel fyllde Edens hörsal vid 22.02 under tisdagskvällen då Karnivalskommittén utsågs, nästan exakt fem timmar efter det att mötet tagit sin början. Kommittén har tagits fram av en valberedning och valdes av karnevalsorganet som utgörs av studentkårerna.

Tillsammans utgör de en brokig skara, med olika erfarenheter och bakgrunder inom studentlivet. Men alla delar de en stor kärlek till studentlivet och glädje inför Lundakarnevalen. Här är 2018 års karnevalskommitté:

 

Foto: Jonas Jacobson.

Biljett- och sponschef: Carl Johansson
Kommer ursprungligen från Värmland och har varit i Lund i ett och ett halvt år. Pluggar industriell ekonomi.

Han har tidigare varit I-Phös (nolleansvarig på I-sektionen) och tycker om när man får skapa något tillsammans. Han har aldrig tidigare upplevt en karneval, men menar att han redan har blivit förtjust i den efter att ha hört andras historier.
– Lund har många vackra seder och studenttraditioner. Jag hoppas att jag kan bidra med något till detta. Det är mycket med karnevalen som jag tycker verkar fantastiskt, säger Carl Johansson.

Foto: Jonas Jacobson.

Ekonomichef: Jacob Karlsson
Uppvuxen i Höör. Pluggar Industriell ekonomi.

Han uppskattar det studentikosa och tycker att det är roligt att hamna i nya situationer där han får lära känna nya människor. Han har tidigare varit generalsekreterare för Teknologkåren (TLTH) och även varit med och arrangerat ARKAD, ingenjörernas arbetsmarknadsmässa.
– Jag går igång på tanken att karnevalen är en gigantisk ekonomisk struktur och jag är en shyst blandning mellan allvar och lattjolajban, säger Jacob Karlsson.

Foto: Jonas Jacobson.

Festmästare: Sofia Brandt
Kommer ursprungligen från Lund. Engagerade sig i Lunds studentliv direkt efter gymnasiet och har även varit aktiv vid Lunds nation. Pluggar till personalvetare och har ett intresse för organisation och logistik.
– Jag har redan sedan tidigt fascinerats av karnevalen som fenomenen. Jag tror och hoppas att med den kunskap och det engagemang jag besitter så kan jag lära mig ännu mycket mer genom att vara en del av detta, säger Sofia Brandt.

 

Foto: Jonas Jacobson.

Kommunikationschef: Sara Ramberg
Har bott tre år i Lund och pluggar juridik. Har tidigare arbetat med kommunikation utanför studentlivet bland annat som mötesbokare och ansvarig för sociala medier.
– Det finaste med att vara student och engagerad i Lund är att man får möjlighet att pröva på diverse olika roliga saker och upptåg, säger Sara Ramberg.

Foto: Jonas Jacobson.

Musik- och programchef: Patrik Norrman
Född och uppvuxen i Kristianstad. Har sedan bott på olika platser runt om i Sverige och i Italien. Studerar vid konstnärliga fakulteten i Malmö. Och har även varit språkrör för studentkåren vid Konstnärliga fakulteten. Han har även tidigare pluggat ekonomi och producerat konserter i Malmö.
– Jag tror att jag passar väldigt bra som programchef eftersom jag jobbat vid fyra av de största festivalerna i Sverige. Jag har även producerat mycket klubbar och konserter i Malmö, säger Patrik Norrman.

 

Foto: Jonas Jacobson.

Nöjeschef: Sofia Jörnlid
Har under sina år i Lund dels pluggat en ekonomikandidat men framförallt spexat. Hon har både varit manusskribent och producent för Varglad-spexet.  För tillfället arbetar hon som programchef för Akademiska Föreningen.
– Jag vill att alla sorters människor ska finnas representerade, olika sorters humor, komik och teater. Då brukar det även bli en mångfald på det de skapar, säger Sofia Jörnlid.

Foto: Jonas Jacobson.

Områdeschef: Kevin Bengtsson
Uppvuxen i Ödåkra, utanför Helsingborg. Pluggar till Läkare. Har varit barchef och ekonomiansvarig för Lundaspexarna. Han har även varit med i Toddybladsutskottet och agerat befäl under nollningen. Hans pappa jobbar med husbilar.
– Det är viktigt att man ska ha det kul men också vara ordningsam. Att bädda sängen varje morgon och ha var sak på sin plats, säger Kevin Bengtsson.

 

Foto: Jonas Jacobson.

Produktchef: Maja Cronert
Färdig fysioterapeut. Har tidigare varit kåraktiv och även aktiv inom Lundaspexarna som publikchef. Hon har även bloggat för Lundagård och var med i tältsektionen under förra karnevalen. Hon tycker att det är tråkigt att ”bara” jobba och saknar det aktiva studentlivet.
– Tror att jag kan kombinera de höga ambitionerna med ganska mycket skoj men även också allvar. Viktigt för mig att hela organisationen genomsyras av kärlek och omtanke.

Foto: Jonas Jacobson.

Säkerhetschef: Freja Davidsson Bremborg
Uppvuxen i Lund och pluggar maskinteknik med logistikinriktning. Hon har tidigare varit aktiv inom Var glad spexarna som PR-ansvarig, vice ordförande och ordförande. Under förra karnevalen var hon med i ledningsgruppen för cirkusen som vierichef. Just nu arbetar hon som Förman för Service i AF-borgen och jobbar med uthyrningar och brandsäkerhet.
– Jag tycker att det är väldigt kul att jobba förebyggande och viktigt att ha en bra relation med myndigheterna redan från början, säger Freja Davidsson Bremborg.

Foto: Jonas Jacobson.

Tågchef: Ludvig Bodelsson
Har tidigare varit ordförande för Kuratorskollegiet och även kurator på Kalmar nation. Kom till Lund eftersom han menar att studentlivet var det bästa. Enligt andras utsago har han varit med på alla karnevaler sedan 1994.
– Nu efter att jag träffat gruppen så tycker jag att det bådar gott för gruppdynamiken. Jag tror att vi kan ro karnevalen i hamn eller tuffa in den till perrongen som jag brukar säga, säger Ludvig Bodelsson.

 

Vierichef: Ellen Olsson
Kommer ursprungligen från Helsingborg. Pluggar ekonomi och har varit aktiv inom Helsingkrona nation och som festmästarinna för Bella voce, Lunds studentsångerskor. Tidigare har hon arbetat bland annat arbetat till sjöss och inom restaurangbranschen. Enligt egen utsago har hon slagit ut 2 tänder 4 gånger är duktig på att rappa och grym på att dansa salsa.
– Säger jag att jag ska göra något så gör jag det och jag går 100 procent all in. Dessutom är jag rätt så njutig av mig. Ibland är det viktigt att ta en paus från allt det andra och bara må gött och det tror jag att jag kan föra in i gruppen, säger Ellen Olsson.

 

Förutom dessa elva valdes även två rådgivare från föregående karnevalskommitté in. Nu är 2018 års Lundakarneval i händerna på kommittén och vem som blir karnevalsgeneral utses av kommittén själva.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Hej student! Karneval-edition

Under torsdagskvällen bjöd Karnevalsorganet in till mingel för