Cristina Stenbeck blir hedersdoktor på Ekonomihögskolan

- in Nyheter
@Tindra Englund

I år utses näringslivsföreträdaren Cristina Stenbeck och professor Christopher Humphrey till hedersdoktorer av Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

– Christopher Humphrey har bidragit till att utveckla ett viktigt område, redovisningsområdet – och Cristina Stenbeck är särskilt intressant just nu eftersom Kinneviksfären är synnerligen aktiv i innovationer inom hälsoområdet, bland annat digitalisering av vårdtjänster, ett område där vi gärna vill fördjupa vårt engagemang, säger Fredrik Andersson, rektor för Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Företagsledaren och entreprenören Cristina Stenbeck  har en Bachelor of Science-examen i ekonomi från Georgetown University, Washington D.C. Men under läsåret 1995/96 studerade Cristina Stenbeck svenska i Lund och har sedan dess återvänt många gånger, inte minst för att möta Ekonomihögskolans studenter.

LÄS MER: Stenbeck och självförtroendet

Cristina Stenbeck axlade ansvaret för Kinneviks-koncernen i unga år och har på ett mycket skickligt sätt utvecklat och konsoliderat koncernen som idag har verksamhet i över 80-länder spridda över sex kontinenter. I maj 2016 lämnade Cristina Stenbeck över ordförandeklubban för Kinnevik för att på ett friare sätt kunna arbeta med framtida satsningar.
– Vi ser i Cristina Stenbeck en global entreprenör som har synnerligen goda förutsättningar att fortsatt vara en inspiratör, inte minst för unga personers karriär på alla nivåer inom näringslivet, säger Fredrik Andersson, rektor för Ekonomihögskolan.