TV: “Is there life out there?”

- in Forskning, Nyheter

Igår samlades astrofysiker i Lund för att delta i symposiet Big Questions in Astrophysics – The Next Decades. Symposiet arrangerades av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Kungliga Vetenskapsakademien och Lunds Universitet.

Symposiet i Lund fokuserade på de stora frågorna i modern astrofysik och en av talarna var den brittiska astrofysikern Lord Martin Rees ifrån Universitetet i Cambridge. Lord Rees höll ett föredrag om Recent Trends in Astrophysics and Crucial Problems for the Future.

I kaffepausen mötte Lundagård upp med den honom för att höra hur landet, eller rymden ligger och hans främsta råd till unga forskare i dag är att satsa på ett område inom vilket det ständigt görs nya tekniska landvinningar. Det gör det lättare att upptäcka något nytt.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Ett smakprov av tältnöjen

Under onsdagen fick Lundagård en tjuvkik på några