TV: “Is there life out there?”

- in Forskning, Nyheter, TV

Igår samlades astrofysiker i Lund för att delta i symposiet Big Questions in Astrophysics – The Next Decades. Symposiet arrangerades av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Kungliga Vetenskapsakademien och Lunds Universitet.

Symposiet i Lund fokuserade på de stora frågorna i modern astrofysik och en av talarna var den brittiska astrofysikern Lord Martin Rees ifrån Universitetet i Cambridge. Lord Rees höll ett föredrag om Recent Trends in Astrophysics and Crucial Problems for the Future.

I kaffepausen mötte Lundagård upp med den honom för att höra hur landet, eller rymden ligger och hans främsta råd till unga forskare i dag är att satsa på ett område inom vilket det ständigt görs nya tekniska landvinningar. Det gör det lättare att upptäcka något nytt.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may also like

Ett smakprov av tältnöjen

Under onsdagen fick Lundagård en tjuvkik på några