Dumpa dina vänner på söndag

- in Siste april, Studentliv

Siste april står för dörren, och dagen till ära ger Lundagårds redaktör Filip Dalman Rydén ett ovärderligt tips till alla som tänkt fira dagen.

Magnoliorna blommar, solen skiner, och värmen värmer. Yran och den generellt uppsluppna stämningen är lätt att låta sig dras med i.
Men även solen har sina fläckar och i fallet valborg är det onekligen bara en sak som stör glädjen: Dina kompisar.

Jag vet vad du tänker: ”jag gillar ju mina kompisar”. Det brukar vara så, annars har man ju inte dem som kompisar. Men om du inte redan har märkt det så kan nära vänner bli en enorm plåga när valborg nalkas, och om du inte tror mig redan nu så hänvisar jag till följande tre argument:

De vill umgås med dig – Valborg är ett enda stort äventyr, och likt en kondor i Anderna vill du kunna sväva över det och slå ner där det allra smaskigaste nöjet finns. Här är dina vänner en belastning – de vill prata med dig, få dig att sitta med dem, hålla dig fast där du är. Det allra värsta som kan hända är dock att de vill följa med ut, då kan du vara säker på att ni inom tio minuter kommer stå tillsammans i mardrömskön till bajamajorna – endast kissnödighet kan nämligen få en kompis att resa sig ur sin brassestol.

De vill hitta på saker med dig – Eftersom dina vänner tvunget vill umgås med dig försöker de se till att det finns fasta hållpunkter som du måste förhålla dig till under dagen. Frukost går väl an, men när de föreslår lunchplaner, häng i korridoren, förfest eller klubbar, då vet du att det gått för långt. Eftersom mobilnätet pajar redan vid niotiden på morgonen kommer du aldrig kunna koordinera dessa planer, vilket innebär att de bara leder till ångest. Dumpa dem direkt!

De finns alltid där för dig – Alla kommer bort i vimlet och radioskuggan på valborg, ingen kan därför bli arg för att du försvann. Samtidigt finns det trettio tusen trevliga medfestare som du kan bli vän med, hångla med, supa med eller bara argt vifta bort när du försöker pissa i en buske. Att stanna hos dina krävande och kvävande vänner blir därför uppenbarligen ett stort slöseri.

Ska du göra en sak på söndag, gör då detta: Så fort du har kommit till parken, dra någon story om att du måste gå och bajsa, ta med dig all din öl och vandra runt planlöst. Det är trots allt bara valborg en gång om året.