Var gladspexarna firar jubileum med en gammal klassiker

- in Spex

I veckan hade Var gladspexarna sitt affischsläpp. För alla nyfikna spexentusiaster kan Lundagård nu meddela att terminens uppsättning är En karnevalssaga, inspirerad av Charles Dickens En julsaga.
Vi är väldigt taggade, säger Hannah Busch, PR-ansvarig Var gladspexarna.

Vårterminen 1998 sattes En karnevalssaga upp för första gången men Hannah Busch är inte orolig över att den skulle blivit dammig eller oaktuell under åren.
I år är det jubileum, vi firar att Var gladspexarna fyller 20 år. Därför har vi valt detta spexet, men det kommer att bli ett nytt spex även om det är något gammalt som används, säger hon.

För de som har sett Var gladspexarna tidigare, kommer det att finnas bekanta ansikten i ensemblen.
En del av ensemblen har varit med innan men i och med att vi är ett så stort spex så är det även många nya som är med, säger Hannah Busch.   

Totalt sett är det 110 till 120 personer som är delaktiga i spexet vilket gör dem till ett av Lunds största, sett till antalet aktiva spexare. Spexarna jobbar med allt från kostymer till biljettförsäljning men alla med samma mål:
Vi vill att publiken ska tycka det är roligt och det brukar dem göra så vi ser fram emot det, säger Hannah Busch.

Redan nästa lördag, den 17 februari, flyttar Var gladspexarna in i AF-borgen för att förbereda sig inför den stora premiären den 13 mars.