Första gången karnevölen produceras lokalt

- in Nyheter

I dag presenterades den för Lundakarnevalen traditionsenliga drycken ”karnevölen”. I år får den för första gången sällskap av en cider, ”karnecider”, och för andra gången erbjuds även en ”karnevale” som tappas på flaska.

Det är första gången som en lokal bryggare står för tillverkningen av karnevölen. Inför detta års Lundakarneval är det nämligen hantverksbryggeriet Brygghuset Finn från Landskrona som kommer att leverera både karnevöl och karnevale.

I ett pressmeddelande skriver Lundakarnevalen att karnevölen är en klassisk pilsner med smakrik och fyllig karaktär på 4,2 procent och cidern är en päroncider på 4,5 procent. Alen är en humlearomatisk American Pale Ale som är nyutvecklad av Brygghuset Finn och kommer ligga på 5,0 procent.

Designen på karnevölsburken är fortfarande hemlig och kommer presenteras på Lundakarnevalens stora kick-off fest Karneveljen. Alla drycker kommer serveras inom karnevalsområdet under Lundakarnevalen.