Alexander vill driva utbildningsfrågor

- in Nyheter

Alexander Nymark sitter för närvarande som vice ordförande i Humanistiska och teologiska studentkåren (HTS) och motkandiderar till posterna i Lus presidium.

Hej Alexander! Hur är läget?

Det är bra med mig!

Varför kandiderar du till Lus presidium?

Det enkla svaret är att jag vill sitta där. Jag har en heltidstjänst nu där jag sysslar med studentrepresentation och utbildningsfrågor och har verkligen fastnat för det. Jag tänkte att Lus presidium är ett bra nästasteg.

Vilka erfarenheter har du som gör dig lämpad till att vara Lus-presidial?

Jag är vice kårordförande med utbildningsansvar på HTS. Jag tror att min främsta egenskap är just kompetens inom utbildningsfrågor. Under året har jag mer eller mindre berört alla utbildningsfrågor som kan komma upp. Innan jag gick på som vice kårordförande satt jag med lokal studiebevakning på institutionsnivå. Sedan har jag drivit ett par utbildningspolitiska projekt i vårt utskott i kåren. Så utbildning, utbildning och ytterligare utbildning har det varit.

Vilka frågor vill du driva under ditt verksamhetsår i Lus?

Föga förvånande så är det just utbildningsfrågor. Men jag ser det också som att Lus driver de frågor som kårerna ber oss att driva. Jag vill arbeta för att ha en bra och fungerande transparens mot kårerna så att det blir ett bra samarbete helt enkelt. 

Många studenter upplever att det finns ett väldigt stort avstånd mellan det de gör på dagarna och det ni i Lus gör. Hur vill du motverka det?

Olyckligtvis så har många studenter svårt att se bara vad kårerna gör, så det är det första steget som måste tas. Mer uppmärksamhet på kårerna behövs och att visa upp allt arbete de gör som annars inte kommer ut till studenterna.

Fakta: I morgon,tisdagen 27 mars, är det val av ordförande och vice ordförande förLunds universitets studentkårer (Lus). Nominerade till posterna är Christina Abdulahad och Ida Lunga och motkandiderar gör Alexander Nymark.