Ingen studentsång från Lund i år

- in Nyheter
@Lundagård

Varje år sjunger Lunds studentsångare in våren. Evenemanget har sänts på TV i många år. Nu ställer SVT, som de senaste två åren sänt konserten, in sändningen från Lund. Tidigare har även TV4 sänt evenemanget.

– Vi värnar om traditioner och vill att det ska kännas i SVT när det är högtider, det är en viktig del av uppdraget. Men vi är även måna om att göra det på olika sätt och skildra olika traditioner och evenemang på olika platser runt om i landet. Vi gör lite olika bedömning år från år, säger Eva Beckman till TT och tillägger att hon inte utesluter att sändningen från Lund återvänder ett annat år.

Man kommer däremot fortfarande kunna njuta av sången på plats.

”Lunds Studentsångare kommer naturligtvis ändå att sjunga alla de älskade vårsångerna som vanligt vid Magnolian på Universitetsplatsen i Lund den 1 Maj, med eller utan SVT,” säger körens ordförande Tomas Hagström i ett pressmeddelande från Studentsångarna.