Tvåtusen studenter ankommer till Lund

- in Nyheter

I dag, den 20 augusti, arrangeras Arrival Day. Närmare 2000 internationella studenter väntas anlända till Lund under dagen. Redan på Köpenhamns flygplats välkomnas de nya studenterna av Lunds universitet.

Klockan är snart tio på morgonen och i ankomsthallen på Köpenhamns flygplats kryllar det av resenärer.

”Are you an international student” frågar mig en person i blå t-shirt med Lunds universitets emblem på.

Strax utanför tullen har Lunds universitet en informationsdisk. Internationella faddrar från universitetet visar studenterna till Skånetrafikens biljettautomater, ner till plattformen och lotsar dem in på tåg mot Lund C.

Öresundståget fylls snabbt med studenter och resenärer, och flera får stå upp med sina väskor uppradade kring fötterna. Vid Lund C möts de internationella studenterna återigen av faddrar som kör dem i minibussar till AF borgen där de får vidare information om välkomstevent och boende

Närmare 80 personer från Lunds universitet, samt 200 ideella studentfaddrar jobbar för att lotsa och välkomna de nya studenterna.

Sista körningen för dagen går från AF borgen till olika studentboenden runtom i Lund. För de internationella studenter som orkar erbjuds under kvällen ett välkomstmingel i AF borgens källare.

[youtube youtubeurl=”